2009. május 4., hétfő

Krémleves: spárga-cukkini-gomba

0 megjegyzés

Gyönyörű, zsenge spárgát kaptam. Annyira zsenge, hogy nem is volt fás része. Azért levágtam mindegyikből annyit, hogy nagyjából szép egyforma hosszúak legyenek, egy-két centit talán. Ehhez raktam az itthon található zöldségekből és krémlevest főztem.

Vegyes zöldségkrémleves



Hozzávalók:
50-100 g spárgavég
5 karika cukkini hámozva
2 nagyobb barna csiperkegomba
5 karika póré
3 kisebb krumpli
jóféle kemény sajt
50 g vaj
1dl tejszín vagy tej
húsleves vagy alaplé (ha nincs, víz is jó, sőt egy leveskocka is lehet)
petrezselyemzöld

fehérbors



Elkészítés:
A spárgát, cukkinit, gombát, pórét, krumplit feldarabolom és vízzel+húslevessel felöntöm, épphogy elfedje. 30 percig főzöm. Ekkor fehérborssal, sóval ízesítem, hozzádobom a vajat és reszelek bele kevés sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. A kellő sűrűséget tejszínnel vagy tejjel állítom be. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem (ez el is maradhat), pirított kiflikarikákkal tálalom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Krémleves: spárga-cukkini-gomba"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com