A krumplikat megkapargatom, ha nagyobbak, eldarabolom. Egy nehéz serpenyőben vaj és olaj keverékét felforrósítom, beleteszem a krumplikat és átkeverem, 1-2 percig pirítgatom. Ezután szorosan záródó fedővel lefedem, és a legkisebb takaréklángon megpárolom saját levében. Egyszer-kétszer óvatosan megkeverem. Kb. 15 perc alatt kész. Csak ekkor sózom. Petrezselyemmel is megszórhatjuk, de mi most petrezselyem mártással ettük.
Ha lehetséges, akkor teflonbevonatú serpenyőben készítsük, mert különben odakapja.
Hmmm, de jól néz ki! És milyen egyszerű! Kipróbálom valamikor, és talán egy cikk áttört fokhagymával is megbolondítom!
VálaszTörlésKöszi az ötletet:)
Juj, hát a háttérben megbújó valami se semmi! Nekem az is eléggé tetszik! :)
VálaszTörlésHmmm...a petrezselymes szósz receptjét elkérhetem? Mert görögországban ettem egy "rake" szósz névre hallgató csodát, és úgy találtam, hogy petrezselyemből volt, és halhoz kínálták. előre is köszönöm! szuper a blog amúgy!!
VálaszTörlésA petrezselyem mártás fenn van, megtalálod. Valószínű azonban, hogy nem hasonlít arra, amit te említesz. Én nem ettem a görögöknél ilyet, így nem ismerem.
VálaszTörlés