![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtjr7pxGy1CpCU-f6Py6XICj16QBgcEBrHxMzwfCmP2PI53JyfSEX_sT0lrdclP9OOWWWu39EqH-hPmeKLgWl6IwhFoLfX7PpjUAYqcb202hOxkgWDH6SUiQNwoSrm_pCFn3P6EepMqRQ/s640/ujkrumpli3.jpg)
A krumplikat megkapargatom, ha nagyobbak, eldarabolom. Egy nehéz serpenyőben vaj és olaj keverékét felforrósítom, beleteszem a krumplikat és átkeverem, 1-2 percig pirítgatom. Ezután szorosan záródó fedővel lefedem, és a legkisebb takaréklángon megpárolom saját levében. Egyszer-kétszer óvatosan megkeverem. Kb. 15 perc alatt kész. Csak ekkor sózom. Petrezselyemmel is megszórhatjuk, de mi most petrezselyem mártással ettük.
Ha lehetséges, akkor teflonbevonatú serpenyőben készítsük, mert különben odakapja.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYGPCNsag3jIaUJBFYxKWY79LD-pwU5uzE8hIFY5GRJKU8BvXW8JjrKb_J8HKnOnmdE4LBYHVmLUzzNyrxR_gdfHmAAjzMjFY3SYOFMP4yUzSCB6aP-LzjoAMEGzR6ZXgcEoRAB5qRXcM/s400/ujkrumpli1.jpg)
Hmmm, de jól néz ki! És milyen egyszerű! Kipróbálom valamikor, és talán egy cikk áttört fokhagymával is megbolondítom!
VálaszTörlésKöszi az ötletet:)
Juj, hát a háttérben megbújó valami se semmi! Nekem az is eléggé tetszik! :)
VálaszTörlésHmmm...a petrezselymes szósz receptjét elkérhetem? Mert görögországban ettem egy "rake" szósz névre hallgató csodát, és úgy találtam, hogy petrezselyemből volt, és halhoz kínálták. előre is köszönöm! szuper a blog amúgy!!
VálaszTörlésA petrezselyem mártás fenn van, megtalálod. Valószínű azonban, hogy nem hasonlít arra, amit te említesz. Én nem ettem a görögöknél ilyet, így nem ismerem.
VálaszTörlés