Dinsztelt újkrumpli




A krumplikat megkapargatom, ha nagyobbak, eldarabolom. Egy nehéz serpenyőben vaj és olaj keverékét felforrósítom, beleteszem a krumplikat és átkeverem, 1-2 percig pirítgatom. Ezután szorosan záródó fedővel lefedem, és a legkisebb takaréklángon megpárolom saját levében. Egyszer-kétszer óvatosan megkeverem. Kb. 15 perc alatt kész. Csak ekkor sózom. Petrezselyemmel is megszórhatjuk, de mi most petrezselyem mártással ettük.
Ha lehetséges, akkor teflonbevonatú serpenyőben készítsük, mert különben odakapja.

4 megjegyzés:

  1. Hmmm, de jól néz ki! És milyen egyszerű! Kipróbálom valamikor, és talán egy cikk áttört fokhagymával is megbolondítom!
    Köszi az ötletet:)

    VálaszTörlés
  2. Juj, hát a háttérben megbújó valami se semmi! Nekem az is eléggé tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm...a petrezselymes szósz receptjét elkérhetem? Mert görögországban ettem egy "rake" szósz névre hallgató csodát, és úgy találtam, hogy petrezselyemből volt, és halhoz kínálták. előre is köszönöm! szuper a blog amúgy!!

    VálaszTörlés
  4. A petrezselyem mártás fenn van, megtalálod. Valószínű azonban, hogy nem hasonlít arra, amit te említesz. Én nem ettem a görögöknél ilyet, így nem ismerem.

    VálaszTörlés

@templatesyard