Hagymasaláta


Ennél egyszerűbb "mellévaló" nem hiszem, hogy létezik. De annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam. Azért a gyomorégéssel vigyázni! Nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz.

Hagymasaláta



Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
1 dl tejföl vagy joghurt
kevés balzsamecet (opcionális)


Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, először félbe vágom, majd a feleket vékonyan felszeletelem (közben letörölgetem a könnyeimet). Ujjaimmal szétszedem szálasra, majd besózom, átkeverem. Egy félórát hagyom sózódni. Akkor pár csepp világos balzsamecettel ízesítem (ez el is maradhat) és elkeverem a tejföllel. Én tejföllel jobban kedvelem, mint joghurttal.

10 megjegyzés:

  1. Ó, még sosem ettem, pedig milyen egyszerű és nagyon finom lehet!!!Igen, a tejföllel szerintem is krémesebb!

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm......... :))))))

    nagy ötlet! :)

    VálaszTörlés
  3. Már sok-sok éve csinálom, egy barátunktól tanultam, a balzsamecetes ízesítés azóta került rá, mióta lehet kapni.

    VálaszTörlés
  4. jól hangzik, majd én is kipróbálom.
    lenne egy kérdésem: kersetem, de nem találtam. hol találom meg a "google-übersetzung-ot"?

    VálaszTörlés
  5. Az oldalsávban felül van egy Google translate, azon belül Deutsch. Ezt kérdezted?

    VálaszTörlés
  6. igen ezt kérdeztem. ha megírnád, hogyan kell feltenni (ill. hol találom) nagyon megköszönném. kerestem magam, de túl béna voltam hozzá. az email-címem:

    stampoasiskukacgmx.de

    VálaszTörlés
  7. Én is szoktam csinálni hagymasalátát, de egészen pici, apró kockákra vágva még jobb íze van. :)

    És persze, ajánlom mindenkinek !

    VálaszTörlés
  8. A hagymához egy tipp ha felvágjátok akkor kapjatok be egy kicsit belőle és nem fogtok könnyezni :D Üdv.:Laca

    VálaszTörlés
  9. Én a hagymát megfőtt, kockára, vagy karikára vágott burgonyával szaporítom, majd a tejfölt egy kis citromlével, mustárral elkeverem, de a főtt tojás sárgája is nagyon finom bele.

    VálaszTörlés

@templatesyard