Milánói makaróni szósz

Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon gyorsan elkészül a milánói szósz.



Hozzávalók: 4 adag

1 kis fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

4 dl paradicsomlé vagy 150 g sűrített paradicsom

100 g füstölt kolozsvári  szalonna (vagy bacon)

100 g gomba (több is lehet)

100 g sonka felvágott

1 evőkanál keményítő

1-1 teáskanál szárított kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, 

1/2 teáskanál szárított zellerzöld

2-3 evőkanál olaj (oliva, ha van)

só, bors, csipet cukor


Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát és a vöröshagymát is apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk.

A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymákat és a sonkát, közepes hőmérsékleten kevergetve összesütjük. Beletesszük a gombát is, és lefedve 5 percig tovább pároljuk.

Beleöntjük a paradicsomlét, adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig forraljuk. A keményítőt vízzel  csomómentesre keverjük, azt is hozzáadjuk, majd még annyi vizet adagolunk, hogy megfelelő sűrűségű legyen, ezt is összeforraljuk. Legutoljára 1 csipet cukorral ízesítjük.

Főtt tésztához adjuk, sajtot reszelünk rá.


1 adag szósz (tészta nélkül) 324 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 25 g        12 g  12 g
 70 %        15 %  15 %

2 megjegyzés:

@templatesyard