Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon gyorsan elkészül a milánói szósz.
Hozzávalók: 4 adag
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
4 dl paradicsomlé vagy 150 g sűrített paradicsom
100 g füstölt kolozsvári szalonna (vagy bacon)
100 g gomba (több is lehet)
100 g sonka felvágott
1 evőkanál keményítő
1-1 teáskanál szárított kakukkfű, bazsalikom, rozmaring,
1/2 teáskanál szárított zellerzöld
2-3 evőkanál olaj (oliva, ha van)
só, bors, csipet cukor
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát és a vöröshagymát is apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk.
A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymákat és a sonkát, közepes hőmérsékleten kevergetve összesütjük. Beletesszük a gombát is, és lefedve 5 percig tovább pároljuk.
Beleöntjük a paradicsomlét, adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig forraljuk. A keményítőt vízzel csomómentesre keverjük, azt is hozzáadjuk, majd még annyi vizet adagolunk, hogy megfelelő sűrűségű legyen, ezt is összeforraljuk. Legutoljára 1 csipet cukorral ízesítjük.
Főtt tésztához adjuk, sajtot reszelünk rá.
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
25 g | 12 g | 12 g |
70 % | 15 % | 15 % |
Ez a tészta nem makaróni! :)
VálaszTörlésÉs?.....😳
Törlés