Fasírt


A fasírt akkor finom, ha a külseje ropogós pirosra sül, de a belseje sem marad sületlen. Ezért bő olajban, kis lángon, lassan sütjük, fedő alatt.

Fasírt



Hozzávalók:
1 kg darált hús
2 kávéskanál só
bors
2 teáskanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
3 tojás
3 kifli vagy zsemle vagy szelet kenyér
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a zsemlét feldaraboljuk és tejbe áztatjuk. Minden hozzávalót egy tálba rakunk, a kinyomkodott zsemléket is, plusz két evőkanál zsemlemorzsát is. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formázunk és zsemlemorzsában meghempergetjük. Egy lábasban olajat forrósítunk, annyit, hogy a fasírtoknak legalább félig érjen. A gombócokat belehelyezzük és lefedjük. Lassú tűzön sütjük. Kb. 15 perc múlva megfordítjuk és sütjük a másik oldalát is negyedóráig. Akkor levesszük a fedőt és mindkét oldalát változatlan lángon pirosra sütjük. Törlőpapírra szedjük ki.

4 megjegyzés:

  1. Vasárnap ez volt nálunk az ebéd:) Én még szoktam 1 kisebb fej vöröshagymát is belereszelni (sajtreszelőn).

    VálaszTörlés
  2. Vöröshagymát nem, nem, soha!

    VálaszTörlés
  3. én is teszek bele,és szintén lereszelem.

    VálaszTörlés

@templatesyard