A fasírt akkor finom, ha a külseje ropogós pirosra sül, de a belseje sem marad sületlen. Ezért ne formázzunk behemót gombócokat, és bő olajban, kis lángon, lassan sütjük, sülési ideje kb. 30 perc.
Fasírt
Hozzávalók: 10 darabhoz
1/2 kg darált hús
1 kávéskanál só
bors
1 teáskanál őrölt paprika
1-2 gerezd fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
1 tojás
1 kifli vagy zsemle vagy szelet kenyér
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a zsemlét feldaraboljuk és tejbe áztatjuk. Minden hozzávalót egy tálba rakunk, a kinyomkodott zsemléket is, plusz két evőkanál zsemlemorzsát is. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formázunk és zsemlemorzsában meghempergetjük. Egy lábasban olajat forrósítunk, annyit, hogy a fasírtoknak legalább félig érjen. A gombócokat belehelyezzük. Lassú tűzön sütjük. Kb. 5 perc múlva megfordítjuk és sütjük a másik oldalát negyedóráig, készre. Ismét megfordítjuk, s az első oldalt is készre sütjük kb. 10 perc alatt. Törlőpapírral bélelt tányérra szedjük ki.
Vasárnap ez volt nálunk az ebéd:) Én még szoktam 1 kisebb fej vöröshagymát is belereszelni (sajtreszelőn).
VálaszTörlésVöröshagymát nem, nem, soha!
VálaszTörlésAhány ház...
VálaszTörlésén is teszek bele,és szintén lereszelem.
VálaszTörlés