Csak lekvároskenyér


Eperlekvárt főztem, mert kaptunk egy kosár gyönyörű, mélybordóra érett, mézédes, nagyszemű epret. 3 dl-es üvegekbe töltöttem. Nem lett sok, de persze egy üveget nem zártam le, hogy frissen is ehessünk kóstolót.
Úgy adódott, hogy éppen akkor próbáltam ki azt a kenyeret, amit Mennyei Manna oldalán láttam, és kiderült, pihe-puha, pillekönnyű, kalácsszerű lett. Nem édes, paprikáskrumplihoz is ettük, de mondjuk szalonnához nem ezt ajánlanám.
Kisfiacskám 4 napos osztálykirándulásról érkezett este, jó későn és fáradtan. Nem nagyon akart már enni, és amikor ajánlottam a lekvároskenyeret is, azt mondta, na jó, egy kicsit. És akkor elkezdődött. A friss, darabos, illatos eperlekvár és a nagyon puha, könnyű kenyér megvajazva...Gondolhatjátok.
A kenyérről kiderült, hogy még a harmadik napon is rendkívül puha, a fiam pedig 3 napja csak lekváros kenyeret hajlandó vacsorázni, így aztán fel kellett bontani még egy üveg lekvárt, közben pedig számolgatja, hány szelet kenyér van még, kérdezgeti, hány üveg lekvárt főztem.
"Mert én anya sokat kérek, 8 litert vagy még annál is többet..."
Ennél jobb érzés, nagyobb dícséret nem kell.


3 megjegyzés:

  1. Húú, ma hoztam 12 kiló epret a piacról, megindul a lekvárfőzés... és nálunk is ugyanez van, 4x!!!
    Októberre el szokott fogyni az összes. Most nagyobb menniységgel készülök. :))

    VálaszTörlés
  2. Hét végén készülök eperlekvárt főzni :))))

    VálaszTörlés
  3. Én is főztem 7 kg-ból, de még lehet, hogy kell. Mondjuk én málnát is fogok, az is menő. Nálunk is van sok gyerek, mind aspirál rá + a párom.

    VálaszTörlés

@templatesyard