Csokis szelet


Ezt a kakaós tésztát sokféle sütihez használom, nagyon finom, jól kezelhető kevert tészta. Szoktam belőle muffint sütni, vagy sajtkrémmel együtt rétegezve sütni. Szeletben töltve, vagy csak így simán, csokibevonattal. Brownie pótlónak is elmegy, különösen, ha nincs elég csoki otthon.
A megadott mennyiségek egy gáztepsire vannak. Ha 12 db muffint sütök, akkor pont a fele mennyiséget veszem mindenből.

Csokis szelet



Hozzávalók:
60 g kakaó
340 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 sütőpor
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
200 g vaj
300 g cukor
4 tojás
5-6 evőkanál tej
1 evőkanál baracklekvár
100 g étcsokoládé+ 3 kávéskanál étolaj vagy vaj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A száraz hozzávalókat kimérem, összekeverem.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a megpuhított vajat és azzal is jól összedolgozom. Hozzáadom a lekvárt és a tejet is, majd beleöntöm a száraz hozzávalókat és elkeverem. Belesímítom a tepsibe és 20 percig sütöm, akkor megnézem, s ha kell még sütöm 5 percig. Nem szabad túlsütni, mert szárazabb lesz.
Ha kihűlt, a tetejét nagyon vékonyan megkenem baracklekvárral és csokimázt húzok rá.
A csokoládét kis tálkába tördelem, és hozzáadok 2-3 kávéskanál étolajat vagy tejszínt. Mikróban 40 fokra melegítem (15 másodperc mikrózás, kivétel, keverés, megint 15 másodperc mikró, kivétel, keverés). Ezt a sütemény tetejére csorgatom, közben lapáttal símítom. Műanyag sütifésűvel csíkosra mintázom, beteszem a süteményt a hűtőbe. Kb. félóra múlva kiveszem, ekkor még a máz egy picit lágy és felszeletelem (benne a tepsiben). Újra visszateszem dermedésig.

4 megjegyzés:

  1. sütifésű. hát, sosem neveztem semminek a cakkozómat, de most már tudom :) nagyon szép máz.

    VálaszTörlés
  2. Köszi.
    Pont olyan, mint a fésű, hát így:-))

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem, nagyon finom volt! Köszi a receptet.

    VálaszTörlés

@templatesyard