Gyönyörű, zsenge spárgát kaptam. Annyira zsenge, hogy nem is volt fás része. Azért levágtam mindegyikből annyit, hogy nagyjából szép egyforma hosszúak legyenek, egy-két centit talán. Ehhez raktam az itthon található zöldségekből és krémlevest főztem.
Vegyes zöldségkrémleves
Hozzávalók:
50-100 g spárgavég
5 karika cukkini hámozva
2 nagyobb barna csiperkegomba
5 karika póré
3 kisebb krumpli
jóféle kemény sajt
50 g vaj
1dl tejszín vagy tej
húsleves vagy alaplé (ha nincs, víz is jó, sőt egy leveskocka is lehet)
petrezselyemzöld
só
fehérbors
Elkészítés:
A spárgát, cukkinit, gombát, pórét, krumplit feldarabolom és vízzel+húslevessel felöntöm, épphogy elfedje. 30 percig főzöm. Ekkor fehérborssal, sóval ízesítem, hozzádobom a vajat és reszelek bele kevés sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. A kellő sűrűséget tejszínnel vagy tejjel állítom be. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem (ez el is maradhat), pirított kiflikarikákkal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése