Tésztasaláta avokádós raguval - Wise Lady receptje


Ez teljes egészében az én receptem, ma találtam ki. Volt még egy avokádóm, kellett vele kezdeni valamit. Megnéztem, mi van még itthon, ihletemre hagyatkozva elővettem néhány dolgot. 5 percig tartott elkészíteni (na jó, lehet, hogy 10), és isteni finom lett. Párom hazajött, és rögtön befalta az adagját. Máskor is készítek ilyet, mert nagyon ízlett mindkettőnknek. Mozzarella helyett házi krémsajtot is használhatunk. Ajánlom az "étteremalakítás" számára is :-)))

Tésztasaláta avokádós raguval



Hozzávalók: 2 személyre
250 g tészta
100 g mozzarella
2 paradicsom
1 avokádó
2 szál újhagyma
fekete olajbogyó
1 kávéskanál kakukkfű

olivaolaj

Elkészítés:
Roppanósra főzök fél zacskó penne tésztát, jó sós vízben.
Az avokádót meghámozom, hosszában negyedekre, majd a negyedeket szeletekre vágom. A paradicsomot is így darabolom. Az újhagymát karikára szelem. A mozzarellát és az olajbogyót is felkarikázom.
Serpenyőbe kevés olivaolajat öntök, megfuttatom az újhagymát, rádobom a paradicsomot, kakukkfűvel megszórom, 1-2 percet párolom. Hozzáteszem az avokádót is és átforrósítom, fél percnél több nem kell. Megsózom és ráöntöm a leszűrt tésztára, átforgatom. Hagyom langyosra hűlni, teszek rá mozzarellát és olajbogyót. Rögtön is lehet fogyasztani és hidegen is finom.

1 megjegyzés:

@templatesyard