Ratatouille - francia lecsó


Valamiért akciózva volt a padlizsán. Megnéztem jól, kifogástalannak tűnt, vettem. Múlt hétről maradt 2 cukkinim is, kézenfekvő volt a ratatouille. Vettem 3 szép kaliforniai paprikát, és hajrá, nekifogtam.

Ratatouille - francia lecsó



Hozzávalók:
2 szép padlizsán
2 nagyobbacska vagy 3-4 kicsi cukkini
3 kaliforniai húsos paprika, 3 féle színű
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
egy-két kanál sűrített paradicsom
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű

bors
olaj



Elkészítés:
A padlizsánt, a paprikákat beteszem a sütőbe, és félórát sütöm. A paradicsomokat is hozzájuk teszem az utolsó 10 percre. Hagyom kihűlni. Addig a cukkinit meghámozom, felszeletelem, serpenyőben 2 kanál olajon egy picit megpirítom, majd a karikára vágott hagymát is megdinsztelem. A paprikákról, padlizsánról és a paradicsomról lehúzom a héját.



A fokhagymát apróra vágom. Egy tűzálló tálba rétegeket rakok, miközben minden hozzávalót karikákra vágok:



Cukkini, vöröshagyma, minden paprikának a fele, paradicsom, megszórom fokhagymával, sózom, fűszereket teszek rá, sűrített paradicsomot csepegtetek rá, majd rakok egy sor padlizsánt is. Meglocsolom olajjal. Még egy ugyanilyen sorrendű rétegezést csinálok. Ráteszem a jénaira a fedőt, és a sütőben egy órát sütöm, kb. 180-200 fokon.
Gyönyörű színes lett és nagyon finom. Kint ettük az udvaron:

1 megjegyzés:

@templatesyard