Valamiért akciózva volt a padlizsán. Megnéztem jól, kifogástalannak tűnt, vettem. Múlt hétről maradt 2 cukkinim is, kézenfekvő volt a ratatouille. Vettem 3 szép kaliforniai paprikát, és hajrá, nekifogtam.
Ratatouille - francia lecsó
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5EuC-KFgvJOGZlcZ2AhWsGjhQxgV17HEMlkclyA7U1rdACjRh2to-GbJcD4xsOF0GLeR6xFb9KyQer4cRxzP8QQg5Wi7C71b2fqci50qPD8ciG-N_30QdEePTwfT1mXzVBL5z3xot2aM/s400/ratatouille5.jpg)
Hozzávalók:
2 szép padlizsán
2 nagyobbacska vagy 3-4 kicsi cukkini
3 kaliforniai húsos paprika, 3 féle színű
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
egy-két kanál sűrített paradicsom
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
só
bors
olaj
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6y-nP_x7JALoQVWspjHsNkbohfgUyWmbl3hSnN4qdK4Fh3M9SLlmsb42dlF3Hc7wTN1Ip__SYs7_B-9ajUD_yHtEtVNnbrXOtbpXISi63YHKWYpZ3jlXxcjsyh4zj-UipSYVRam5Mqzw/s320/ratatouille3.jpg)
Elkészítés:
A padlizsánt, a paprikákat beteszem a sütőbe, és félórát sütöm. A paradicsomokat is hozzájuk teszem az utolsó 10 percre. Hagyom kihűlni. Addig a cukkinit meghámozom, felszeletelem, serpenyőben 2 kanál olajon egy picit megpirítom, majd a karikára vágott hagymát is megdinsztelem. A paprikákról, padlizsánról és a paradicsomról lehúzom a héját.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWXPMhaUAg-l6eCaug4s4KLGOPFPiOLmAbtd84cO0xEUAoNkFgT1YyZGA_kmxiXgxmC6UV3rNi7xhDRIZY-DbiOeb4-MuuTAEkf7Xg_psLQtNHYIgEoJ8Yo0Ll3o7h-qWTb3tSvHTdDOc/s320/ratatouille2.jpg)
A fokhagymát apróra vágom. Egy tűzálló tálba rétegeket rakok, miközben minden hozzávalót karikákra vágok:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHUl6fdDXAXZXprQHINjt7SH7gpL8pRSyHwXbW-YWtisEJWz-ZFNqYb1c1jLftGIgE8ug6KZ64hwbVsGNDiehbtJpl5HE0Qq1LkBxdTadWn_cnofITl8UPhQ_Qv9qyZ8YtmKDPuTnfDs4/s320/ratatouille1.jpg)
Cukkini, vöröshagyma, minden paprikának a fele, paradicsom, megszórom fokhagymával, sózom, fűszereket teszek rá, sűrített paradicsomot csepegtetek rá, majd rakok egy sor padlizsánt is. Meglocsolom olajjal. Még egy ugyanilyen sorrendű rétegezést csinálok. Ráteszem a jénaira a fedőt, és a sütőben egy órát sütöm, kb. 180-200 fokon.
Gyönyörű színes lett és nagyon finom. Kint ettük az udvaron:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPDIppUy6WHXCS1ODAyc34Spax795UfuD9ooYH60Tf-YJlh52Lyodr_NBCXnaoNzi4K0xCo6YMjq-VmqF-crjRDE2gBEY92V2oZQArP2SMS_NJD2OKPhQyMeviU9W2J1v_VyHIH0Q2yL0/s320/ratatouille6.jpg)
De jól néz ki...:)) Na majd nyáron én is, szeretem! :)
VálaszTörlés