
Hozzávalók:
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
250 g finomliszt
150 g rétesliszt
1/3 friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál sikér
2,5 dl langyos víz
Elkészítés:
Mindent beleteszek a kenyérsütőgépbe, megdagasztatom, 1 órát kelesztem. Kiveszem a tésztát, átgyúrom, megformázom és egy 10x25 cm-es sütőformába teszem, amit előzőleg vékonyan bekentem olajjal. A sütőt belangyosítom, itt kelesztem letakarva a duplájára. Ha megkelt, bevagdosom éles késsel a tetejét, megkenem vízzel. Begyújtom a sütőt, az aljába vizet spriccelek, és 200-220 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm. Rácsra teszem, kihűtöm.
Szép levegős kenyérke....
VálaszTörlésAzt már régebben akartam mondani: ha a gasztro.blog-on sorban megjelenő bejegyzések között nem a bejegyzéscímedre, hanem a blogcímedre kattintok, akkor nem jössz fel...Az oldalelemek között már mindez működik, érdekesmódon. Nem értem....
Ez egy finom kenyér, géppel is szoktam sütni.
VálaszTörlésMajd megnézem a gasztro.blog-ot, de ott vmi gond van egyébként is, mert a képek is eltűntek.