![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGL_kD6T_SuwPzDEJW8BMYhe4_oVDe02F3AuzOpZlVpdyaz_uxTShqdeWsO7RFjezAyoTpRCJX33zcwKvCGVQo6zMGUp098gOCCt5iT2DaSMr_AVLBDGO3Ib-JSXRzL5vVF3CZFwDu8ro/s200/pudingszepyke.jpg)
Régesrégi pudingrecept Szepykétől
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb6mUTbXoWkXYi6uTnWHYFDq_dNh4QvMLBivyQsP0uLzytfX33DTw96qU9uukp2mN34IV_U5aCAmA_iDzuSDqksbeFFhsWo_pfMBWcdPh4G9MjzU2LoTWah2sP6NPJC43zOek1u1aJ6ew/s200/kokusztejpuding.jpg)
Gabojsza hawaii kókusztejpudingja
Kókusztejpuding, Okostojás főzte
Csodás citromos puding, Marcipán és Frutti elkészítette Jamie Oliver receptjét
Okostojás szintén elkészítette a Csodás citromos pudingot
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6daJ9kTmCOpsQy3xipETTdk9hp_Tax5xgE57XRfCusoqg6qpH6Ac2yK0_nftv9Awvxod_STL6nXF0dmEAxiTbYMUln3z4UsLmIt0AEUqSakMCnYrteStPHytbTNEZALMm2mUikpQXxgA/s200/mandulapuding.jpg)
Mandulapuding pisztáciával a Szépségtár blogban
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggR9dA9n73p6pqysERBbT94aVvtPUR2ntMOg-iCI7Fmh65g4FuSAtpR4b_0n9ZAG7VToR0Y7bar2Pjo5ArEmtRtd0aF2TPW3hKug-NwIkhOllkrtZfULN4YuCDKBqp0XAbtakONogTLGQ/s200/gesztenyekocsonya1.jpg)
Gesztenyekocsonya vörösboros mézkaramellel. Igazi gőzölt gesztenyepuding Okostojástól
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio5oeU3aXfy3qHKBIPmmtIe5tXp6DcvulG5vswU8IGn2hk9SvfIrLYJdRKt1-HuMKxLM_pRNdRHjXXNczoutBISpMfrvyp3CVX_jCjeEQega4dN7PiOT7FBvgU9jc2HXxBk36CeeTz4Vg/s200/stabark1.jpg)
Nagyon tanulságos összefoglaló a pudingokhoz használatos sűrítőanyagokról. Okostojás cikke.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjazl7mo7ln9iUT-pyEwpCRXGc9_BMv_7hS8netlzQUrqombVnqhIooU4IWAhIXwYQ3NULg07XCtDfPlysOzqUYSMKXSFrAbMXiptsaEQjZsGKJhJBFHCXbDERXPfp5Q0OgcoqPBcN-g1g/s200/rebarbara-rizskrem-5.jpg)
Rizspuding rebarbaraszósszal Lúdanyótól
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje2oGhP-jXH_XtzE2SwQ54-k5s0-6GOgtj7UPYNpi935NKywfxGq1j22fqAXBqM78Cqym4QMPm20QByCyx-OYl7GM48PJGfrI2lJwAaBDLWlIknbca3mgo3PZsyj7AYnUaNybGcrgRgL4/s200/pannacotta.jpg)
Olasz tejpuding eperzselével Trinitytől
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2nXbSDUsPIRg11oo34jTvBuZK-boqrk00vvGsQBkFiV2W5zfNCCCbHY5fQ-yI3NpHO5gIUoShq9TzZjpRQqPBfP6mjPB0WL4n6tP3HAQ5Rfv8FJstSjdoHP5bz6iZBDsGX8LftrzFNH8/s200/epres.jpg)
Epres panna cotta Trinitytől.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie2Vl8HAluEy0yGFDQN9PODjZSZZJymB0qqZLr3BelQOHAwgYZ_fQm0Nwd_m01yNMqxjHSeTjLrBFqwuNZaTAY784UyL6WFt0so1V6Ni9eFqGfBOtK0GV_mINHU3a0rRGbr_ra0-RpjZY/s200/jogiv.jpg)
Ezt a joghurtpudingot Kiddy készítette.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWguwPle38ZkMZtrql4b2r4s8wTZXJPJe66QQRjuayNNu9DKNZ54VRE6rmXSvjUQxHjZWenGEw5HAcKHUrRS-ELtwrkeczCyRoV9yRLq9SPNs6jfOIqwn_CQUUa-uQS6ILVF82umj2QSI/s200/karamellpuding_k.jpg)
A karamellpudingot szintén Kiddy főzte.
Kedves gasztrobloggerek!
Meghívlak titeket egy játékra - ha van kedvetek, csatlakozzatok!
Tudom, hogy van mindenféle hivatalos felhívás, ennek ellenére kis képzeletelszabadító játékra invitállak benneteket. Ha van kedvetek, kreáljatok egy otthoni pudingot. Díjként egy emblémát ajánlhatok fel, amit kitehettek a blogotokba, ha akarjátok. Határidő nincs. Rangsort nem fogunk felállítani, a gyerekek lesznek a nyertesek, akik nagyon fognak örülni - az enyémek legalábbis imádják a pudingot!
És mivel a puding próbája az evés, ezért mindenkinek meg kell kóstoltatnia legalább egy gyerekkel a pudingját, ez a feltétel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguIL9DzzJMiCvWt71eA5321Z1pLdO89gFhX9AT98E-vJMbNOgpuWLUwpjUYZnNRh_gFoIY9wrJq4abQ5YtODDwB5cJS6gtFBPhwA3j1ldvmwcjVpw9lE3uPvNgqhwbXZReUdYgjXr13-4/s320/puding.jpg)
Ne vegyél pudingot...
...hanem csináld magad, mert
- olvasd csak el, mi van benne! Kukoricakeményítő, aroma, színezék, szójalecitin. Na ezek közül csak a kukoricakeményítő kell hozzá, a többit természetes alapanyagokkal "pótolhatod"
- esetenként sokkal, de sokkal olcsóbb. Egy karamellpuding éppen negyed annyiba kerül, ha te magad készíted. A vaníliás nem olcsóbb (amibe tojássárga is kell), de még az is megéri, ha tudod, hogy tojásból van és nem szójalecitinből
- sokkal többféle ízt állíthatsz elő, a változatoknak csak a képzeleted szab határt.
Tegyétek közzé egy posztban és írjátok be a linket itt, ennél a posztnál a megjegyzésekhez. Én fogok csinálni egy linkgyűjteményt belőle az oldalsávba.
Kedvcsinálónak néhány alappudingot írok le.
Az alap:
40 g keményítő
100 g cukor (4 evőkanál)
5 dl tej
25 g vaj
Karamellpuding, ahogy én főzöm:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLFXsZEYwBOjStq-l7NDLeNPfztKlQE71hivoPKL-Ff32QypaH7DE2rm6n1jshmsVJJ40adGF-v6DcdVZteqYOC_d1nFL2-YFWLDz25WQleXU8orv7wyGsXzsK0yoMNEiexstSEV6Sb-g/s320/puding1.jpg)
A keményítőt fél dl tejjel csomómentesre keverem egy mikrózható tálban (akkora legyen, hogy beleférjen a fél liter puding).
A cukrot beleteszem egy lábasba, egy evőkanál vizet teszek hozzá, és folytonos kevergetés mellett megkaramellizálom. Ha kész, ráöntöm a tejet, teszek hozzá vaníliát is és melegítem forrpontig, közben a karamell feloldódik. Leveszem a tűzről, kevergetve hozzáöntöm a keményítőhöz. Ezután beteszem a mikróba és maximumon (nálam 900W) egy percig mikrózom. Épp besűrűsödik. Kiveszem és megkeverem. Hozzáadom a hideg vajat, amitől lazább, fényesebb lesz. Mivel nincs pudingformám vagy tálkákba öntöm, vagy a szilikonos muffinformába (éppen a hatos formába elég).
Vaníliapuding
Hozzávalók:
40 g keményítő
5 dl tej
3 tojássárgája
100 g cukor
1 rudacska vanília vagy vaníliakivonat
25 g vaj
Elkészítés:
A keményítőt, a sárgákat és a cukrot 1 dl tejjel simára keverem egy lábosban. A 4 dl tejet a vaníliával mikróban forrásig melegítem (900W kb. 3 perc), a forró tejet folytonos kavarás mellett ráöntöm a keverékre. Felteszem közepes tűzre és még felforrósítom, amíg besűrűsödik - forrnia nem szabad. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a hideg vajat és tálkákba vagy formába öntöm.
Csokoládépuding
35 g keményítő
15 g kakaó
5 dl tej
100 g cukor
vanília vagy kivonat
25 g vaj
25-30 g étcsokoládé (elhagyható)
A keményítőt és a kakaót elkeverem egy dl tejjel csomómentesen. A többi tejet és a cukrot felforrósítom mikróban és a kakaós, keményítős masszához öntöm folytonos keveréssel. Visszateszem a mikróba és egy perc alatt maximumon besűrűsítem (vagy tűzön). Ezután hozzákeverem a hideg vajat, majd kicsit várok és ha már nem forró, belekeverem a csokoládét is.
Kókuszpuding: itt olvashatod a receptjét.
Tök jó ötlet :-)
VálaszTörlésGyerekről is kell hozzá fotó, amint a pudingot kanalazza? :-)
Gyermeklelkű (és viselkedésű) felnőttek is szóba jöhetnek, esetleg némi alkohol felvonultatása mellett? Magyarán, teljesen szabadkezet kapunk? Lehet kicsit felnőttes is az édesség, alkohollal ötvözve? Nagyon izgalmas feladat! Imádom a pudingot!
VálaszTörlésIgen, igen. Fotó is lehet, felnőtt is lehet :-)))
VálaszTörlésElkészült az első variáció! Ime:http://szepsegtar.blogspot.com/2009/05/mandulapuding-pisztaciaval-szorva.html
VálaszTörlésJamie-ét én 2007-ben sütöttem meg először, ha igazi (nagy) citromot facsarunk bele, nem sok a megadott cukor (szerintem egy citromnak több leve van, mint 3 ek).
VálaszTörléshttp://okostojas.blog.hu/2007/06/25/csodas_citromos_puding
kókusztejes-zselatinos:
http://okostojas.blog.hu/2007/06/12/kokusztejpuding
kevéssé nyűgözött le, zselatin helyettesítése:
http://okostojas.blog.hu/2008/06/01/zselatin_helyett
gesztenyés puding (igazi gőzölt):
http://okostojas.blog.hu/2009/01/02/gesztenyekocsonya_vorosboros_mezkaramellel
és egy isteni állagú csokis sült pudingot két hete csináltam, de az még nincs fent.
Őőő, most jut eszembe, a karamellpudingot nem kóstolta gyerek. Viszont a joghurtpudingot kettő is. Akkor egálban vagyok. =D
VálaszTörlés