Sertés szűzpecsenye natúr


Régóta ragaszkodom a péntek délutánhoz. Hétközben feszített a munkám, de a gyerekre is figyelni kell, az itthoni dolgoknak is haladniuk kell. Szóval elfáradok. Pénteken korábban végzek, nagyjából kettő körül jutok haza. És nem vagyok hajlandó semmi olyat csinálni, amihez nincs kedvem. Fusson el a ház, ha éppen az a helyzet, de nem. Nincs házimunka, nagy főzőcske, csak olvasgatok, filmet nézek, számítógépezek.
Ma fiam iskolájában nem volt tanítás, így velem jött dolgozni, s amikor hazaértünk, azért csak kellett egy gyors ebéd. Na ilyenkor jöhet a zacskós leves - egy évben 2-3-szor nem halunk meg tőle. 3 krumplit megpucoltam, egy sertésszűzet elszeltem és hirtelen kisütöttem. Negyedórás ebéd, de mindkettőnknek ízlett.

Natúr sertésszűz



A husit 1 cm vastag karikákra vágom egy kicsit meglapítom, csak nyomkodom, nem klopfolom. Nem sózom meg! Nehéz teflonserpenyőbe olajat öntök, megsütöm a krumplit. Ezután kiöntöm az olajat, épp csak hagyok benne egy evőkanálnyit. Csipetnyi majorannát szórok bele. A húsokat beleteszem, 10 másodpercig sütöm, majd megfordítom, hogy mihamarabb kérget kapjon, és ezt az oldalt készre sütöm kb. 1 perc alatt. Ismét megfordítom, és a másik oldalt is készre sütöm. Csak a tányéron sózzuk és azonnal fogyasztjuk. Ketchup, majonéz és sült krumpli a kísérője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard