2009. május 15., péntek

Sertés szűzpecsenye natúr

0 megjegyzés

Régóta ragaszkodom a péntek délutánhoz. Hétközben feszített a munkám, de a gyerekre is figyelni kell, az itthoni dolgoknak is haladniuk kell. Szóval elfáradok. Pénteken korábban végzek, nagyjából kettő körül jutok haza. És nem vagyok hajlandó semmi olyat csinálni, amihez nincs kedvem. Fusson el a ház, ha éppen az a helyzet, de nem. Nincs házimunka, nagy főzőcske, csak olvasgatok, filmet nézek, számítógépezek.
Ma fiam iskolájában nem volt tanítás, így velem jött dolgozni, s amikor hazaértünk, azért csak kellett egy gyors ebéd. Na ilyenkor jöhet a zacskós leves - egy évben 2-3-szor nem halunk meg tőle. 3 krumplit megpucoltam, egy sertésszűzet elszeltem és hirtelen kisütöttem. Negyedórás ebéd, de mindkettőnknek ízlett.

Natúr sertésszűzA husit 1 cm vastag karikákra vágom egy kicsit meglapítom, csak nyomkodom, nem klopfolom. Nem sózom meg! Nehéz teflonserpenyőbe olajat öntök, megsütöm a krumplit. Ezután kiöntöm az olajat, épp csak hagyok benne egy evőkanálnyit. Csipetnyi majorannát szórok bele. A húsokat beleteszem, 10 másodpercig sütöm, majd megfordítom, hogy mihamarabb kérget kapjon, és ezt az oldalt készre sütöm kb. 1 perc alatt. Ismét megfordítom, és a másik oldalt is készre sütöm. Csak a tányéron sózzuk és azonnal fogyasztjuk. Ketchup, majonéz és sült krumpli a kísérője.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Sertés szűzpecsenye natúr"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com