Epres joghurttorta


Úgy adódott, hogy vettem négy kancsós epres joghurtot, mert olcsó volt. Volt eprem is, de nagy faksznit nem akartam, hát kettőből öntöttem egy joghurttortát. Nem is díszítettem fel, mert ketten voltunk csak, és több nap alatt ettük meg. Nem akartam, hogy rálöttyedjen a tejszín vagy az eperszem. No meg több időt nem is akartam rászánni.
Így is finom volt.

Epres joghurttorta



Hozzávalók:
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál olaj
900 g epres joghurt
3 evőkanál porcukor
1 dl tej
20 g porzselatin (2 csomag)
eperszemek

Elkészítés:
A 2 tojást nagyon habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a végén belecsorgatom az olajat is. 22 cm-es tortaformában 6-8 perc alatt piskóta alapot sütök. Kihűtöm. Kirakom egész eperszemekkel, a szélére vágott felével az oldalhoz tapadóan félszemeket teszek.
A zselatint beáztatom a tejbe, ha megduzzad, mikróban felmelegítem. Nem szabad forrnia! Beleteszem a porcukrot is. A meleg folyadékot jól elkeverem a langyos joghurttal, habverővel. Ezután ráöntözöm az alapra. Rögtön hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva szeletelhető.

UPDATE: a joghurt akkor folyik meg, ha a zselatint nem sikerült egyenletesen elkeverni benne. Ez a lépés nagyon fontos!

32 megjegyzés:

  1. Kiváncsi lennék, milyen lenne, ha még ki is dekoráltad volna:) Nem maradt egy szelet?

    VálaszTörlés
  2. Vica még van egy szelet, neked adom :)))

    VálaszTörlés
  3. Wise Lady, a rucolás salátámnál találsz leírást a növényről, kibővítettem a postot. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, nagyon gyors voltál.

    VálaszTörlés
  5. A tésztája mint a csiriz, a teteje íztelen!!
    Pontosan követtem a receptet, szóval vmit nagyon elírtál a hozzávalóknál, vagy meg se csináltad..

    VálaszTörlés
  6. Sajnálom, hogy neked nem sikerült.

    VálaszTörlés
  7. Mindent a recept szerint csináltam,sőt egy picit több zselatint is tettem bele,hogy tutira jo legyen és mégsem lett jo!:( folyt az egész,hiába volt órákig hűtőben,meg mélyhűtőben is...

    VálaszTörlés
  8. Igazán sajnálom!
    Ennyi zselatinnak elégnek kell lennie. 20 g zselatin 1 liter folyadékhoz elég. Csak az lehet, hogy nem keveredett el a joghurtban!

    VálaszTörlés
  9. Ez a recept tuti jó, hasonló arányokkal dolgozom én is. 6 deci joghurthoz most már kitapasztaltam, hogy 10 gramm zselatin is elég, úgyhogy ezer %, hogy jó.
    Nem lehet, hogy lejárt a szavatosság, vagy nem keveredett el benne? Próbálok segíteni, mert a piskótarecept is teljesen jó...Nagyon sokszor készítettem már én is így a piskótát is:-)

    VálaszTörlés
  10. Elkészitettem én is:)a recepted szerint...látványra szuper.
    A joghurt pár perc után már szilárdult is a hütőben.
    Köszönöm a receptet:)))

    VálaszTörlés
  11. Azóta meg is kóstoltuk:))(nah jó,alig maradt belőle:)))),szóval finom is:)))bár én fagyasztott bogyós gyümiket tudtam csak bele tenni.

    VálaszTörlés
  12. Szia!

    Most készítettem el pár perce, és sikerült! Már akár szeletelhetném is. :-)
    Nem volt itthon tejszínem, joghurt, zselatin, tej igen, és pont ilyen receptet kerestem .
    Köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
  13. A kép tényleg szép, dehogy a recept nem a tortáé az is biztos!!!Kipróbáltuk a hétvégén... és szétfolyt, pedig mindent az arányoknak megfelelően csináltunk...

    VálaszTörlés
  14. @Névtelen
    Miért írnék mást, mint amit a képen látsz? Ennyi zselatin (20 g két csomag) 2 nagy pohár joghurtba. Ha szétfolyt, akkor ott más probléma volt. Valamit másképp csináltál, az biztos.

    VálaszTörlés
  15. Ez belefér esetleg egy 18-as formába?

    VálaszTörlés
  16. @Jenis
    Ha kissé csökkented a joghurtot, igen.

    VálaszTörlés
  17. Kár hogy nem írtad oda hogy kell sütőpos is hozzá, meg a tojásnak csak a sárgája kell a piskótához...

    VálaszTörlés
  18. @oregtolvaj
    Sütőpor egyáltalán nem kell semmilyen piskótába, és egész tojást használok.

    VálaszTörlés
  19. Kedveseim! Nagyon sokféle zselatin (ízesített, színezett) stb. kapható por alakban is. Volt már nekem is olyan, ami nem volt "masszív" a torta tetején! Lehet, hogy ilyen problémája van a "NÉVTELEN"-NEK!!!
    Én is a recepthez hasonlóan szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy a piskótába a fehérjét előbb felverem cukorral, aztán kerül bele a sárgája és a liszt. Az arányok jók! NEM A RECEPTBEN VAN A HIBA!!!

    VálaszTörlés
  20. Valóban, a zselatin lehet gyengébb minőségű is.

    VálaszTörlés
  21. Köszi a receptet! Nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
  22. Két éve készítettem el először ezt a receptet,azóta nyaranta többször is:) Utoljára tegnap,mindig sikerült:)) Nem a recept rossz ;)))

    VálaszTörlés
  23. Úgy is meglehet csinálni a tortát hogy kihagyom a piskótát? Vagy akkor nem marad egyben?

    VálaszTörlés
  24. Nekem is sikerült, és nagyon finom!

    Ha egyik embernek sikerül,a másiknak nem, akkor nyilván nem a receptben van a hiba!

    VálaszTörlés
  25. Mindig ilyen receptről álmodtam!Egyszerű,de nagyszerű és holnap meg is alkotom :) !Köszi előre is !

    VálaszTörlés
  26. @Névtelen
    Maradjunk inkább annyiba, hogy bénák vagytok, elpancserkodtátok és valamire nem figyeltetek. Én csupán 1 éves főző sütő tapasztalattal készítettem és szuper lett.
    a recept nagyon tuti
    üdv: Dóri

    VálaszTörlés
  27. Figyeljetek! 20 éves vagyok. Fiú. Mérnöknek tanulok. Konyhában eddig kb. csak teát főztem meg virslit. Anyukámnak ma van a születésnapja, és tökéletes a recept, még ÉN is megtudtam csinálni, és nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  28. Milyen zselatint és joghurtot használtak azok, akiknek sikerült? Csak hogy ne járjak úgy, mint a kudarcot vallottak.

    VálaszTörlés

@templatesyard