Úgy adódott, hogy vettem négy kancsós epres joghurtot, mert olcsó volt. Volt eprem is, de nagy faksznit nem akartam, hát kettőből öntöttem egy joghurttortát. Nem is díszítettem fel, mert ketten voltunk csak, és több nap alatt ettük meg. Nem akartam, hogy rálöttyedjen a tejszín vagy az eperszem. No meg több időt nem is akartam rászánni.
Így is finom volt.
Epres joghurttorta
Hozzávalók:
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál olaj
900 g epres joghurt
3 evőkanál porcukor
1 dl tej
20 g porzselatin (2 csomag)
eperszemek
Elkészítés:
A 2 tojást nagyon habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a végén belecsorgatom az olajat is. 22 cm-es tortaformában 6-8 perc alatt piskóta alapot sütök. Kihűtöm. Kirakom egész eperszemekkel, a szélére vágott felével az oldalhoz tapadóan félszemeket teszek.
A zselatint beáztatom a tejbe, ha megduzzad, mikróban felmelegítem. Nem szabad forrnia! Beleteszem a porcukrot is. A meleg folyadékot jól elkeverem a langyos joghurttal, habverővel. Ezután ráöntözöm az alapra. Rögtön hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva szeletelhető.
UPDATE: a joghurt akkor folyik meg, ha a zselatint nem sikerült egyenletesen elkeverni benne. Ez a lépés nagyon fontos!
csodaszép! :))
VálaszTörlésKiváncsi lennék, milyen lenne, ha még ki is dekoráltad volna:) Nem maradt egy szelet?
VálaszTörlésNagyon szép!!!! :)
VálaszTörlésVica még van egy szelet, neked adom :)))
VálaszTörlésWise Lady, a rucolás salátámnál találsz leírást a növényről, kibővítettem a postot. :)
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon gyors voltál.
VálaszTörlésA tésztája mint a csiriz, a teteje íztelen!!
VálaszTörlésPontosan követtem a receptet, szóval vmit nagyon elírtál a hozzávalóknál, vagy meg se csináltad..
Sajnálom, hogy neked nem sikerült.
VálaszTörlésMindent a recept szerint csináltam,sőt egy picit több zselatint is tettem bele,hogy tutira jo legyen és mégsem lett jo!:( folyt az egész,hiába volt órákig hűtőben,meg mélyhűtőben is...
VálaszTörlésIgazán sajnálom!
VálaszTörlésEnnyi zselatinnak elégnek kell lennie. 20 g zselatin 1 liter folyadékhoz elég. Csak az lehet, hogy nem keveredett el a joghurtban!
Ez a recept tuti jó, hasonló arányokkal dolgozom én is. 6 deci joghurthoz most már kitapasztaltam, hogy 10 gramm zselatin is elég, úgyhogy ezer %, hogy jó.
VálaszTörlésNem lehet, hogy lejárt a szavatosság, vagy nem keveredett el benne? Próbálok segíteni, mert a piskótarecept is teljesen jó...Nagyon sokszor készítettem már én is így a piskótát is:-)
Elkészitettem én is:)a recepted szerint...látványra szuper.
VálaszTörlésA joghurt pár perc után már szilárdult is a hütőben.
Köszönöm a receptet:)))
Azóta meg is kóstoltuk:))(nah jó,alig maradt belőle:)))),szóval finom is:)))bár én fagyasztott bogyós gyümiket tudtam csak bele tenni.
VálaszTörlésOrsi: ez remek!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMost készítettem el pár perce, és sikerült! Már akár szeletelhetném is. :-)
Nem volt itthon tejszínem, joghurt, zselatin, tej igen, és pont ilyen receptet kerestem .
Köszönöm! :-)
A kép tényleg szép, dehogy a recept nem a tortáé az is biztos!!!Kipróbáltuk a hétvégén... és szétfolyt, pedig mindent az arányoknak megfelelően csináltunk...
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésMiért írnék mást, mint amit a képen látsz? Ennyi zselatin (20 g két csomag) 2 nagy pohár joghurtba. Ha szétfolyt, akkor ott más probléma volt. Valamit másképp csináltál, az biztos.
Ez belefér esetleg egy 18-as formába?
VálaszTörlés@Jenis
VálaszTörlésHa kissé csökkented a joghurtot, igen.
Kár hogy nem írtad oda hogy kell sütőpos is hozzá, meg a tojásnak csak a sárgája kell a piskótához...
VálaszTörlés@oregtolvaj
VálaszTörlésSütőpor egyáltalán nem kell semmilyen piskótába, és egész tojást használok.
Kedveseim! Nagyon sokféle zselatin (ízesített, színezett) stb. kapható por alakban is. Volt már nekem is olyan, ami nem volt "masszív" a torta tetején! Lehet, hogy ilyen problémája van a "NÉVTELEN"-NEK!!!
VálaszTörlésÉn is a recepthez hasonlóan szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy a piskótába a fehérjét előbb felverem cukorral, aztán kerül bele a sárgája és a liszt. Az arányok jók! NEM A RECEPTBEN VAN A HIBA!!!
Valóban, a zselatin lehet gyengébb minőségű is.
VálaszTörlésKöszi a receptet! Nagyon finom lett!
VálaszTörlésKét éve készítettem el először ezt a receptet,azóta nyaranta többször is:) Utoljára tegnap,mindig sikerült:)) Nem a recept rossz ;)))
VálaszTörlésÚgy is meglehet csinálni a tortát hogy kihagyom a piskótát? Vagy akkor nem marad egyben?
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésKihagyhatod a piskótát.
Nekem is sikerült, és nagyon finom!
VálaszTörlésHa egyik embernek sikerül,a másiknak nem, akkor nyilván nem a receptben van a hiba!
Mindig ilyen receptről álmodtam!Egyszerű,de nagyszerű és holnap meg is alkotom :) !Köszi előre is !
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésMaradjunk inkább annyiba, hogy bénák vagytok, elpancserkodtátok és valamire nem figyeltetek. Én csupán 1 éves főző sütő tapasztalattal készítettem és szuper lett.
a recept nagyon tuti
üdv: Dóri
Figyeljetek! 20 éves vagyok. Fiú. Mérnöknek tanulok. Konyhában eddig kb. csak teát főztem meg virslit. Anyukámnak ma van a születésnapja, és tökéletes a recept, még ÉN is megtudtam csinálni, és nagyon jó lett!
VálaszTörlésMilyen zselatint és joghurtot használtak azok, akiknek sikerült? Csak hogy ne járjak úgy, mint a kudarcot vallottak.
VálaszTörlés