Krémsajtos süti
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixNrvMJ7J8kmPDsD5qOV8jBGHfHYOAoRfwkbJ9Xca3bI5lFhIF87ddIj5YbnQgEGdIwIyK-h_hV1IwoCpwn1IIG0dfLXZZEfFIvxrYrXWH_dnGo37sv955jCacQzgf2UtrpJD-9dBQkhI/s400/suti5.jpg)
Hozzávalók: 25x25 cm-es tepsihez
A tésztához:
250 g rétesliszt
100 g cukor
100 g vaj
1 tojás
1 púpos evőkanál tejföl
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej
csipet só
A tetejére:
500 g házi krémsajt (2 tejfölből, 48 órás)
100 g cukor
4 tojás
1 evőkanál keményítő
vanília
citromlé
100 g dió
Először elkészítem a tölteléket: a krémsajthoz adom a vaníliát, facsarásnyi citromlét, cukrot, keményítőt, 1 tojást, és robotgéppel elkeverem, azután hozzáadom a 3 tojást is, és azzal is homogénre keverem. A diót aprítóval épp csak összevagdalom.
Ezután egy sütőpapírt vágok a tepsibe, begyújtom a sütőt 200 fokra.
Összeállítom a tésztát: a lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, sót. Másik tálban a tojást habosra keverem a cukorral, hozzáadom a puha vajat, majd a tejfölt is. Hozzáöntöm a száraz hozzávalókat és elkeverem, 2-3 evőkanál tejjel hígítom. Sűrűnek kell lennie.
A tésztát a sütőpapírra símítom vékonyan, rászórom a darabolt diót, végül ráöntöm egyenletesen a krémsajtos keveréket. Betolom a sütőbe. 5 perc múlva eggyel lejjebb veszem a lángot (180 fokra), így sütöm lassan kb. 45-50 percet. Ez a mennyiség egy 25x25 cm-es tepsiben sült.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvUEh0UkvC4F30vzfXFmnJiFST5ZbE1OwU8-lNdIjkSnW4DA95AkCjwiQQfU1wyObC2IETLReeXxvD9AOfeQd2bEeYViN2uc2vGtHBzQT-KYKvvOIr7nBxfoEzULEGQWofXgDaxxy4ItM/s320/suti1.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése