Mozarellás töltött gomba


Nem ebédelek a munkahelyemen, így délután hazaérkezvén vagy van maradék főtt étel, vagy összeütök valami 10-15 perces könnyű kaját. Ez az étel is így született, az itthon lévő maradékokból. Volt 8 fej barna csiperkém, az előző napi fasírtból kettő, épp előtte nap vettem olcsón két zacskó mini mozarellát, raktam hozzá ezt-azt, és kész is volt a finom fogás.

Mozarellás töltött gomba



Hozzávalók:
8 fej csiperke
1 tojás
5 cm hosszú póréhagymadarab
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 maradék fasírt (ehelyett használhatunk kolbászt, sonkát vagy felvágottat)
100 g mozarella
50 g vaj

bors
oregano



Elkészítés:
A gombákat megmostam, majd papírtörlővel megtöröltem, szárát kitörtem. A vajat cseppet felolvasztottam és bekentem szilikonecset segítségével a gombafejeket, majd egy jénai tányérra sorakoztattam. Apróra vagdaltam a gombaszárakat, a fasírtot és a póréhagymát és a maradék vajon kicsit megfuttattam. Amikor már kissé meghűlt, hozzáadtam a tojást, zsemlemorzsát, a 4 darabba vágott minimozarellákat, ízesítettem sóval, borssal, oreganoval.



Megtöltöttem a gombafejeket, a sütőt 230 fokra begyújtottam és betettem sülni őket erős lángon 10 percre. Amikor kivettem, még meghintettem kevés durvára reszelt kemény sajttal is. Tejszínes spárgával (ami szintén maradék volt) és egy szelet barna kenyérrel ettem. (A felét meghagytam a páromnak.)

2 megjegyzés:

  1. Nyami.... hm... ez isteni elhetett! nagyon szeretem a töltött gombát, mindenféle formában. Ebben meg csak finom belevalók vannak, szóval szívesen megkóstoltam volna! :))

    VálaszTörlés

@templatesyard