Kenyér 3.


Ez a kenyértészta 1 kg-os kenyérre való, sütőben sütöm, két egyforma magasoldalú hosszúkás cseréptálban úgy, hogy sütőpapírt teszek alá és azzal is takarom le. Kicsit lágyabb a tészta, cserébe finom puha kenyér lesz belőle.

Kenyér



Hozzávalók:
400 g finomliszt vagy kenyérliszt
200 g rétesliszt
1 teáskanál sikér
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál tejföl (joghurt, kefír, savó)
25 g élesztő
3,8 dl víz

Elkészítés:
A hozzávalókat beleteszem a kenyérsütő gépbe és megdagasztatom. Félóra kelés után újra elindítom a gépet, és ismét megdagasztatom. Egy óra kelés után kiveszem a gépből, átgyúrom, kétfelé veszem. A cseréptálakat sütőpapírral bélelem, a kenyereket megformázom és a tálakba teszem, sütőpapírral betakarom és hagyom még kb. félórát kelni. Ekkor a takaró papírokat belülről vízzel megspriccelem és a sütőt 200 fokra begyújtom. A kenyerek a melegedéssel még kelnek. Kb. félóra sütés után megnézem őket, vízzel ismét beecsetelem a tetejüket és készre sütöm.

2 megjegyzés:

@templatesyard