Fóliás husi szabadtűzön


Kiugrottunk a kiskertbe, de nem tudtunk sokáig időzni, épp csak a füvet lenyírni mentünk. Így hát nagyobb faxnit az ebédnek nem akartam csapni. Ott a tűzrakóhely, mellette van fa. Bedobáltam ezt-azt a hűtőtáskába, és egy tekercs alufóliát. Kisfiammal tüzet raktunk, és míg az uram nyírta a füvet, megsült az ebéd.

Szabadtűzi fóliás husi krumplival, salátával



Hozzávalók: 3 főre
6 csirkeszárny
1 csirkemell
200 g húsos szalonna
200 g kolbász
1 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
kevés rozmaring

olaj

Elkészítés:
Tüzet rakunk, mikor már jól ég, hasábokat rakunk rá és megvárjuk, míg parázsra ég.
Közben elkészítem a batyukat.
A krumplit meghámozom, és egészben vagy félben egyformára vágom. A csirkemellet felenként 3 szeletre vágom lapjában. A vöröshagyma háromnegyedét felszelem. Duplán hajtom a fóliát, megspriccelem olajjal (én egy virágspriccelőt használok olajhoz is). Ráteszem a szeletelt szalonnát, erre jön 2 szelet csirkemell, erre teszem a krumpli harmadát. Sóval, megszórom, olajjal megspriccelem. Közé morzsolom a kolbászt, teszek rá vöröshagymát, a tetejére teszem a két csirkeszárnyat. Ismét sózom, rozmaringgal megszórom, olajjal megspriccelem és légmentesen becsomagolom. Ha mind a három batyu kész, újra becsomagolom 2 rétegű alufóliával. A parázsra (szélére) teszem a batyukat, negyedóránként kesztyűben megfordítom őket, hogy ne mindig ugyanaz a fele nézzen a tűz közepe felé. 1 órát sütöm, akkor kiteszem a tűzrakó szélére, és még negyedórát hagyom hűlni, párolódni. Ugyanez sütőben is elkészíthető.
Egy gyors salátát készítettem hozzá míg sült.



Saláta:
negyed vöröshagyma vékonyra szelve
fél zöldpaprika vékonyra szelve
4 kisebb paradicsom gerezdekre vágva
ecet, só, csipet cukor
kevés olivaolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard