![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpZmJe-eLmOFSKYhGomRUu5m9YAmZRtEsHvlQ1fTo17PhKb11TjSHuq2XxQWJL_HnTxszee9qNCw0ALtdF8Y1vnIJ5x7wp-dGDi18KKyIiOrBFHhtP6dWJ34JIc2je010S2Kk7eW2mFn4/s640/hagymaleves2.jpg)
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagyobb fej lilahagyma
1 l húsleves vagy zöldségleves vagy víz
50 g vaj
1 evőkanál rétesliszt
50 g reszelt sajt (füstölt még jobb)
1 tojássárgája
só
fehérbors
Elkészítés:
A hagymákat negyedbe vágom és felszeletelem, vajon megdinsztelem, jó 5 percig. Ráteszek 1 evőkanál lisztet, átkeverem és felöntöm 1 l alaplével vagy vízzel. Kb. 20 percig főzöm. Sózom, fehérborssal ízesítem. Beleteszem a sajtot is. Ennél a lépésnél az egészet botmixerrel pürésíthetjük is, akkor hagymakrémlevest kapunk.
Közben pirított zsemlekockákat készítek.
Tálaláskor egy tálban elkeverem a tojássárgáját és arra merem keverés közben a levest. A zsemlekockával fogyasztjuk. Ha van otthon száraz fehérbor, akkor egy fél decit a főzés elején hozzáönthetünk. Pikáns ízt kap a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése