Francia hagymaleves




Francia hagymaleves

Hozzávalók:
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagyobb fej lilahagyma
1 l húsleves vagy zöldségleves vagy víz
50 g vaj
1 evőkanál rétesliszt
50 g reszelt sajt (füstölt még jobb)
1 tojássárgája

fehérbors

Elkészítés:
A hagymákat negyedbe vágom és felszeletelem, vajon megdinsztelem, jó 5 percig. Ráteszek 1 evőkanál lisztet, átkeverem és felöntöm 1 l alaplével vagy vízzel. Kb. 20 percig főzöm. Sózom, fehérborssal ízesítem. Beleteszem a sajtot is. Ennél a lépésnél az egészet botmixerrel pürésíthetjük is, akkor hagymakrémlevest kapunk.
Közben pirított zsemlekockákat készítek.
Tálaláskor egy tálban elkeverem a tojássárgáját és arra merem keverés közben a levest. A zsemlekockával fogyasztjuk. Ha van otthon száraz fehérbor, akkor egy fél decit a főzés elején hozzáönthetünk. Pikáns ízt kap a leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard