Ropogós csirkeszárnyak




Tudom, sok félét lehetne a szárnyakra kenni, de nálunk ez az egyszerű változat a nyerő, akármennyi elfogyna.

A szárnyakat alaposan átnézem, semmilyen toll vagy kutú ne maradjon. 1-1 kávéskanál őrölt rozmaringot, őrölt majorannát és pirospaprikát összekeverek két kávéskanál finom sóval, ezt a fűszerkeveréket a szárnyakra szórom, és kb. egy órát hagyom pihenni. Akkor az egészre ráöntök kb. egy-másfél dl olajat és átkeverem, hogy jól eloszoljon, a szárnyakat tepsibe sorakoztatom. A gázsütőt 200 fokra begyújtom és a begyújtástól számított egy óráig sütöm. Ekkor feljebb veszem 220 fokra a lángot, és még 15-20 percig sütöm őket. A szárnyakat közben nem piszkálom, nem forgatom, finom ropogósra sül ezalatt.

2 megjegyzés:

  1. Valóban finom, kipróbáltam. Ízlett nejemnek is lányomnak is. Pedig nem minden fűszert találtam meg hozzá odahaza.

    VálaszTörlés
  2. Imádott szárnyak:
    3 részre szétvágom, (nagyon finom tud lenni a "csücske" is ha jól megpirult) delikáttal beszórom nagyon kevés kell rá, aztán hogy olaj ellepje (kicsi teflon lábas)kb. 15 perc. Tényleg siker!!!! és gyors.

    VálaszTörlés

@templatesyard