Grillezés - hús és pác


Ma grilleztünk ebédre. Volt egy egyszerű borsóleves, azután grillezett tarja, petrezselymes krumpli, fejes saláta , mert kaptam két gyönyörűt, és tejszínes eper. Jéghideg bodzaüdítőt ittunk hozzá.
Pénteken vásároltam a tarját, megszokott hentesnőmnél. Gyönyörű volt, csodaszép vékonyra el is szelte. Nem bonyolítottam túl a pácolást (egyébként is szeretem az egyszerű dolgokat), így épp csak bekentem, de tényleg csak egy lehelletnyi mustárral, olajjal, kevés majorannával megszórtam a hússzeleteket.

Műanyagdobozban a hűtőbe raktam. Sózni sosem szoktam hirtelensült, natúr vagy grillezett húst előre, mert a só arra "kényszeríti" a húsnedveket, hogy kiváljanak, kisül, kifolyik, a hús összeugrik és megkeményedik. Csak a tányéron szabad sózni!
Széles, lapos öntöttvaspálcákból álló grillrácsunk van, ezen sokkal szebben és finomabban sül meg a hús, mint a vékony, inox bevonatú rácsokon.

Grillezett tarja



Mikor már szép parázs volt a rácsra helyeztem a hússzeleteket, kb. egy perc múlva megfordítottam, azért, hogy kérget kapjanak, és a nedvek belül maradjanak. A husikat NEM SZABAD HEGYES ESZKÖZZEL SZÚRKÁLNI (soha, semmilyen húst ne szúrjunk meg)! Így sütöm majdnem készre, akkor megfordítom, a másik oldalát készre sütöm, ismét megfordítom, és azt is készre. A tányéron sózom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard