2009. május 17., vasárnap

Grillezés - hús és pác

0 megjegyzés

Ma grilleztünk ebédre. Volt egy egyszerű borsóleves, azután grillezett tarja, petrezselymes krumpli, fejes saláta , mert kaptam két gyönyörűt, és tejszínes eper. Jéghideg bodzaüdítőt ittunk hozzá.
Pénteken vásároltam a tarját, megszokott hentesnőmnél. Gyönyörű volt, csodaszép vékonyra el is szelte. Nem bonyolítottam túl a pácolást (egyébként is szeretem az egyszerű dolgokat), így épp csak bekentem, de tényleg csak egy lehelletnyi mustárral, olajjal, kevés majorannával megszórtam a hússzeleteket.

Műanyagdobozban a hűtőbe raktam. Sózni sosem szoktam hirtelensült, natúr vagy grillezett húst előre, mert a só arra "kényszeríti" a húsnedveket, hogy kiváljanak, kisül, kifolyik, a hús összeugrik és megkeményedik. Csak a tányéron szabad sózni!
Széles, lapos öntöttvaspálcákból álló grillrácsunk van, ezen sokkal szebben és finomabban sül meg a hús, mint a vékony, inox bevonatú rácsokon.

Grillezett tarjaMikor már szép parázs volt a rácsra helyeztem a hússzeleteket, kb. egy perc múlva megfordítottam, azért, hogy kérget kapjanak, és a nedvek belül maradjanak. A husikat NEM SZABAD HEGYES ESZKÖZZEL SZÚRKÁLNI (soha, semmilyen húst ne szúrjunk meg)! Így sütöm majdnem készre, akkor megfordítom, a másik oldalát készre sütöm, ismét megfordítom, és azt is készre. A tányéron sózom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Grillezés - hús és pác"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com