2009. május 31., vasárnap

Kenyér 5. - Formakenyér

2 megjegyzés



Hozzávalók:
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
250 g finomliszt
150 g rétesliszt
1/3 friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál sikér
2,5 dl langyos víz

Elkészítés:
Mindent beleteszek a kenyérsütőgépbe, megdagasztatom, 1 órát kelesztem. Kiveszem a tésztát, átgyúrom, megformázom és egy 10x25 cm-es sütőformába teszem, amit előzőleg vékonyan bekentem olajjal. A sütőt belangyosítom, itt kelesztem letakarva a duplájára. Ha megkelt, bevagdosom éles késsel a tetejét, megkenem vízzel. Begyújtom a sütőt, az aljába vizet spriccelek, és 200-220 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm. Rácsra teszem, kihűtöm.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Kenyér 5. - Formakenyér"

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. május 31. 21:23

Szép levegős kenyérke....

Azt már régebben akartam mondani: ha a gasztro.blog-on sorban megjelenő bejegyzések között nem a bejegyzéscímedre, hanem a blogcímedre kattintok, akkor nem jössz fel...Az oldalelemek között már mindez működik, érdekesmódon. Nem értem....

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 31. 22:00

Ez egy finom kenyér, géppel is szoktam sütni.
Majd megnézem a gasztro.blog-ot, de ott vmi gond van egyébként is, mert a képek is eltűntek.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com