Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. május 31., vasárnap

Padlizsánkrém

5 megjegyzés

Tudom, nincs szezonja a padlizsánnak, de még múltkori bevásárlásaim egyikéből árválkodott egy a hűtőben. Ez a krém egy könnyű, habos változat, nem tartalmaz annyi zsiradékot, mint a hagyományosabb padlizsánkrémek. Nagyon egyszerű és olcsó elkészíteni, hidegbüfébe is jó. Kiválóan alkalmas mártogatósnak is, de önálló reggelinek vagy vacsinak is elmegy. Isteni íze van, kicsit pikáns a bortól, paradicsomtól, bazsalikomtól.

Padlizsánkrém



Kenyér 5. - Formakenyér

2 megjegyzés



2009. május 30., szombat

Hagymasaláta

10 megjegyzés

Ennél egyszerűbb "mellévaló" nem hiszem, hogy létezik. De annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam. Azért a gyomorégéssel vigyázni! Nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz.

Hagymasaláta



Paprikáskrumpli újkrumpliból, kolbásszal - VKF. XXV.

1 megjegyzés

Bevallom figyelmetlen voltam és nem vettem észre, hogy krumpli forduló van a VKF.-ben. De mivel éppen krumplis ételt tettem fel, hát legyen. Egyszerű étel, nagyon finom, a magyar háztartásokban gyakran főzik. Mi is imádjuk. Most újkrumpliból pedig egyenesen felséges. Uborkasalátát, savanyú vagy kovászos uborkát, vagy paradicsomsalátát adok mellé, és jóféle házikenyeret eszünk hozzá. A zöldpaprikának én mindig a csumás, magos felét teszem bele, finomabb ízt ad.

Paprikáskrumpli kolbásszal



2009. május 29., péntek

Eperlekvár - eperdzsem

9 megjegyzés

Valójában dzsem, azaz eperdarabok vannak benne. Csak annyira zselésítem, hogy lágy maradjon, de ha megdöntöm az üveget, mégis tartson, ne folyjon.
Nálunk a lekvárnak édesnek kell lenni, de nem émelygősen. Mert ugye a "krómplileves az legyen krómplileves" a lekvár pedig legyen lekvár. Férjem, fiaim rendkívül édesszájúak, nem nagyon tudnám meggyőzni őket arról, hogy a gyümölcs natúr, kissé savanykás íze az igazi, meg a cukor egészségtelen stb. Persze hol van az már, hogy anyukámmal minden kiló gyümölcshöz majdnem kiló cukrot is tettünk. A sűrű szirup segített a lekvárnak sűrűsödni. Én már nem teszek annyi cukrot, mert lehet pektintartalmú zselésítőanyagot kapni, de megadom a módját.
A lekvárfőző edényem egy nagy 5 literes Berghoff magasfalú fazék-lábos. Súlyos, nehéz, nagyon vastag aljú. Mindig csak 1- 1,5 max. 2kg-os adagokat főzök. Ez így gyorsabban kész, mintha egyszerre vacakolok vele. A befőttesüvegek előkészítésében nagy segítségemre van a mosogatógép, konkrétan elmossa helyettem.
Tartósítóként hagyományosan szalicilt használok, amelyet az üvegre helyezett fóliára teszek, és ezután csavarom rá a tetejét.

Eperdzsem



Csak lekvároskenyér

3 megjegyzés

Eperlekvárt főztem, mert kaptunk egy kosár gyönyörű, mélybordóra érett, mézédes, nagyszemű epret. 3 dl-es üvegekbe töltöttem. Nem lett sok, de persze egy üveget nem zártam le, hogy frissen is ehessünk kóstolót.
Úgy adódott, hogy éppen akkor próbáltam ki azt a kenyeret, amit Mennyei Manna oldalán láttam, és kiderült, pihe-puha, pillekönnyű, kalácsszerű lett. Nem édes, paprikáskrumplihoz is ettük, de mondjuk szalonnához nem ezt ajánlanám.
Kisfiacskám 4 napos osztálykirándulásról érkezett este, jó későn és fáradtan. Nem nagyon akart már enni, és amikor ajánlottam a lekvároskenyeret is, azt mondta, na jó, egy kicsit. És akkor elkezdődött. A friss, darabos, illatos eperlekvár és a nagyon puha, könnyű kenyér megvajazva...Gondolhatjátok.
A kenyérről kiderült, hogy még a harmadik napon is rendkívül puha, a fiam pedig 3 napja csak lekváros kenyeret hajlandó vacsorázni, így aztán fel kellett bontani még egy üveg lekvárt, közben pedig számolgatja, hány szelet kenyér van még, kérdezgeti, hány üveg lekvárt főztem.
"Mert én anya sokat kérek, 8 litert vagy még annál is többet..."
Ennél jobb érzés, nagyobb dícséret nem kell.

2009. május 28., csütörtök

Kenyér 4. - Kalácskenyér

5 megjegyzés

Mennyei Manna oldalán láttam ezt a kenyeret, és annyira guszta volt, hogy meg is ígértem neki, kipróbálom. Na most volt itt az ideje.
Egy-két módosítást csináltam Mennyei Mannáéhoz képest, illetve megnéztem az eredeti receptet is. Pl. nagyon soknak találtam a cukrot, így megharmadoltam. A só is sok lett, csak egy teáskanállal kell. Nem használok szárított élesztőt, így egy harmad frisset tettem bele. Talán negyed is elég lett volna, mert annyira megkelt, kb. a 4-szeresére. Nézzétek csak meg a fényképeken, honnan indult s mekkora lett. De nem lapult le, nem esett össze, így nem az élesztő volt sok, hanem az edényem kicsi. Nem volt BL80-as lisztem, így finomlisztet és réteslisztet kevertem össze. Nem vacakoltam a vajjal, hanem rögtön az elején azt is hozzáadtam. Sajnos az edényem nem volt elég nagy, 10x23 cm-es, így jól kidagadtak a kenyérkék, legközelebb 3/4-ed mennyiséget teszek bele.
Én még sütés előtt megkentem vízzel is.
Nagyon finom, habkönnyű, kalácsszerű kenyér lett az eredmény. Azonnal kellett is ennem egy szeletet 2 éves baracklekvárral:))). Másnap. harmadnap is még ugyanolyan könnyű, pihe-puha volt. El tudom képzelni a húsvéti asztalra is. Máskor is sütni fogom, bekerült a rendszeres receptjeim közé.

Kenyér 4.



2009. május 27., szerda

Nagyon-nagyon Szuper Szakács

6 megjegyzés


Chef Vikitől kaptam ezt a szakácssipkát! Nagyon megtisztelő és nagyon meg is lepődtem. Köszönöm.
Azt írja:"nagyon szeretem, hogy abszolút nem bonyolítja a dolgokat, lényegretörően ír, csodafinom ételeket, süteményeket alkot, s mindig tud valami apró trükköt előhúzni." Gondolhatjátok, mintha hájjal kenegetnének:)))

Francia hagymaleves

0 megjegyzés



2009. május 26., kedd

Túrókrémes epersüti egyszerűen

10 megjegyzés

Úgy adódott, hogy kaptam egy kosár mélybordóra érett epret. Muszáj volt feldolgozni. A legegészségesebb szemeket kiválogattam, a többiből lekvárt főztem, és egy kevésből született ez a süti.
A tészta szép rózsaszínű lesz, nem annyira levegős, könnyű, a gyümölcs miatt, de ízre finom, szemre szép.

Túrókrémes epersüti



Bodza üdítő lime-mal

5 megjegyzés

Ezt az adagot citrom helyett lime-mal készítettem, ugyanis nem kaptam citromot.
Egyébként mindent pontosan így csináltam most is.
Az üdítő sokkal karakteresebb, kissé kesernyés, csípős ízű lett. Kevésbé érződik édesnek, a lime karakteres íze elnyomja a bodzát. Ez talán "felnőttesebb" ital, koktélokhoz és röviditalok mellé, vagy húsokhoz innivalónak el tudom képzelni. Azt hiszem azért, maradok a hagyományosabb változatnál.

2009. május 25., hétfő

Sült oldalas

3 megjegyzés



Dinsztelt újkrumpli

4 megjegyzés



2009. május 24., vasárnap

Epres joghurttorta

32 megjegyzés

Úgy adódott, hogy vettem négy kancsós epres joghurtot, mert olcsó volt. Volt eprem is, de nagy faksznit nem akartam, hát kettőből öntöttem egy joghurttortát. Nem is díszítettem fel, mert ketten voltunk csak, és több nap alatt ettük meg. Nem akartam, hogy rálöttyedjen a tejszín vagy az eperszem. No meg több időt nem is akartam rászánni.
Így is finom volt.

Epres joghurttorta



2009. május 23., szombat

Petrezselyem mártás - Wise Lady receptje

8 megjegyzés


Még a régi házunknál volt egy szomszédunk, Géza bácsi. Egyszerű ember volt, de jólelkű, segített a házépítésben is. Az igaz, nem vetette meg az italt, lehet erről a felesége tudott volna mesélni, de mint szomszédot kedveltem. Az alkoholhoz akkortájt menekült, amikor elütött egy motorost, aki ezáltal elvesztette fél lábát. Talán nem volt hibás a balesetben, mert börtönben nem volt, de eltűnt akkor a jókedve egész hátralévő életére. Erről nem beszélt soha. Ha hátra mentem a kertbe, gyakran találkoztunk, ott matatott a saját kertjében. Gyakran előfordult, hogy beszaladt és hozott nekem ezt-azt, vagy kaptam a kertből saját termést, ami nekem nem volt. Folyton adni akart.

Tésztasaláta avokádós raguval - Wise Lady receptje

1 megjegyzés

Ez teljes egészében az én receptem, ma találtam ki. Volt még egy avokádóm, kellett vele kezdeni valamit. Megnéztem, mi van még itthon, ihletemre hagyatkozva elővettem néhány dolgot. 5 percig tartott elkészíteni (na jó, lehet, hogy 10), és isteni finom lett. Párom hazajött, és rögtön befalta az adagját. Máskor is készítek ilyet, mert nagyon ízlett mindkettőnknek. Mozzarella helyett házi krémsajtot is használhatunk. Ajánlom az "étteremalakítás" számára is :-)))

Tésztasaláta avokádós raguval



2009. május 22., péntek

Teljes kiőrlésű tönkölycipók

5 megjegyzés

Teljes kiőrlésű tönkölycipók



2009. május 21., csütörtök

Ötsajtos pizza

1 megjegyzés

Úgy alakult véletlenül, hogy itthon 5 különböző sajt is volt. Mégpedig nagyon különbözők: eidami - a megszokott íz, kemény; füstölt trappista - füst íz, félkemény; mozzarella - semleges íz, rugalmas textúra; camembert - érettebb íz, lágy textúra; ilmici - érett íz, enyhén savanykás, aromás, lágyabb sajt. A pizza pedig mindig jöhet, kenyérsütő megdagasztja, csak kevés munka van vele. Egy nagy gáztepsi lett és egy 24 cm-es pici, kerek, külön a kisfiamnak sütve. A tészta teljesen réteslisztből készült, tehát jó ropogós lett.

Ötsajtos pizza



2009. május 20., szerda

Krémsajtos, diós süti

0 megjegyzés

Krémsajtos süti



2009. május 19., kedd

Bolognai mártás

5 megjegyzés

Azt mondják, hogy a bolognai mártásról az olaszok mit sem tudnak, csak mi találtuk ki, hogy van ilyen. Bárhogy is van, nagyon szeretjük, kisfiam egyik kedvence. Én így csinálom:

Bolognai mártás



Kincseim a bolháról 4. - Befőttesüvegek

4 megjegyzés

Csatos befőttes üvegek



Most egy-két apróság mellett ezeket sikerült szereznem. 5 db literes és 1 db félliteres üveg, együtt 800Ft-ért. Felsorakoztattam őket, legelöl a kisebb, hátul a nagyok. Kissé hasáb alakúak, négyszögletesek. Készen állnak, kezdődhet a befőzés.

Már van 3 kicsi csatos üvegem, szintén egyformák, de csak 3 dl-esek, itt megnézheted. Természetesen ezeket is a bolhán vettem.

2009. május 18., hétfő

Ratatouille - francia lecsó

1 megjegyzés

Valamiért akciózva volt a padlizsán. Megnéztem jól, kifogástalannak tűnt, vettem. Múlt hétről maradt 2 cukkinim is, kézenfekvő volt a ratatouille. Vettem 3 szép kaliforniai paprikát, és hajrá, nekifogtam.

Ratatouille - francia lecsó



2009. május 17., vasárnap

Tejszínes eper

1 megjegyzés

Drága még az eper erre mifelénk, 1400Ft a boltban, 1000Ft a piacon, és házi, piacos eper még nem sok van. Szombaton mégis körülnéztem a piacon, két helyen volt egy-egy félkilónyi (igaz, hogy már későn mentem), 350-ért adták, megvettem mindkettőt. Így nem volt még szívem "elrontani" az epret, megettük csak úgy.

Grillezés - hús és pác

0 megjegyzés

Ma grilleztünk ebédre. Volt egy egyszerű borsóleves, azután grillezett tarja, petrezselymes krumpli, fejes saláta , mert kaptam két gyönyörűt, és tejszínes eper. Jéghideg bodzaüdítőt ittunk hozzá.
Pénteken vásároltam a tarját, megszokott hentesnőmnél. Gyönyörű volt, csodaszép vékonyra el is szelte. Nem bonyolítottam túl a pácolást (egyébként is szeretem az egyszerű dolgokat), így épp csak bekentem, de tényleg csak egy lehelletnyi mustárral, olajjal, kevés majorannával megszórtam a hússzeleteket.

Petrezselymes újkrumpli

0 megjegyzés

Petrezselymes krumpli



A legfinomabb és legegyszerűbb köretek egyike. Akkor az igazi, ha megkapargatott rózsakrumpliból készül saját levében párolva, friss petrezselyemzölddel. Kevés vaj pedig megbolondítja.
Az újkrumplit megkaparjuk, és felkockázzuk. Egy teflon, vagy kerámiaserpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a lecsepegtetett krumplit pár percig kevergetve dinszteljük. Megsózzuk, rászelünk 50 g vajat is, és jól záró fedőt teszünk rá. A hőt állítsuk közepesre. Kb. 20-30 perc alatt puhára pároljuk. Közben 5 percenként fakanállal óvatosan forgassuk át. Vágjunk apróra egy kis csokor petrezselyemzöldet, és a kész krumplira szórva keverjük el.

2009. május 16., szombat

Avokádó saláta

6 megjegyzés

Nekem nagy kedvencem ez a saláta, mondjuk nem épp fogyókúrás, de finom. Vettem olcsón 2 avokádót, így megcsináltam.

Avokádó saláta



2009. május 15., péntek

Sertés szűzpecsenye natúr

0 megjegyzés

Régóta ragaszkodom a péntek délutánhoz. Hétközben feszített a munkám, de a gyerekre is figyelni kell, az itthoni dolgoknak is haladniuk kell. Szóval elfáradok. Pénteken korábban végzek, nagyjából kettő körül jutok haza. És nem vagyok hajlandó semmi olyat csinálni, amihez nincs kedvem. Fusson el a ház, ha éppen az a helyzet, de nem. Nincs házimunka, nagy főzőcske, csak olvasgatok, filmet nézek, számítógépezek.
Ma fiam iskolájában nem volt tanítás, így velem jött dolgozni, s amikor hazaértünk, azért csak kellett egy gyors ebéd. Na ilyenkor jöhet a zacskós leves - egy évben 2-3-szor nem halunk meg tőle. 3 krumplit megpucoltam, egy sertésszűzet elszeltem és hirtelen kisütöttem. Negyedórás ebéd, de mindkettőnknek ízlett.

Natúr sertésszűz



A husit 1 cm vastag karikákra vágom egy kicsit meglapítom, csak nyomkodom, nem klopfolom. Nem sózom meg! Nehéz teflonserpenyőbe olajat öntök, megsütöm a krumplit. Ezután kiöntöm az olajat, épp csak hagyok benne egy evőkanálnyit. Csipetnyi majorannát szórok bele. A húsokat beleteszem, 10 másodpercig sütöm, majd megfordítom, hogy mihamarabb kérget kapjon, és ezt az oldalt készre sütöm kb. 1 perc alatt. Ismét megfordítom, és a másik oldalt is készre sütöm. Csak a tányéron sózzuk és azonnal fogyasztjuk. Ketchup, majonéz és sült krumpli a kísérője.

2009. május 14., csütörtök

Akácos és bodzás dzsem

8 megjegyzés


Egyszer régebben kipróbáltam az akácdzsemet. Nagyon finom íze volt, de nem tetszettek benne a virágtestek, szétharapva kicsit kesernyés is volt. Hasonlóan utálom, ha apró virágszirmok vannak a lekvárban. Így elhatároztam, virágízű dzsemet fogok főzni. Azóta majdnem minden évben, szezonkor készítek egy palacsintára valót, és mivel a bodza is ilyenkor nyílik (üdítőitalt meg úgyis készítek) a bodzás változatot is megcsinálom. Most, hogy van itthon virág, ismét főztem.

2009. május 13., szerda

Akác és bodza üdítő

8 megjegyzés

Mióta csak anyuka vagyok, minden tavasszal elkészítek jópár üveggel. Nem tartósított, tehát azonnal, azaz 3 nap múlva fogyasztjuk. 2-3 hétig állandóan ott vannak az üvegek a hűtőben. Egyformán készül az alap, csak a végén egyik üvegbe bodzavirág, másikba akácvirág kerül. Mivel kint voltunk a kiskertben, az ottani üdülős részen, autó és pormentes helyről szedhettem virágokat, egymás mellett volt mindkettő. Éppen ideális nyílási fázisban vannak a virágok, még nem nyíltak túl.
Egy-egy nylonzacskót megtöltöttem, ezt a hűtőben tárolom, kétnaponta készítek belőle italt. Két 2 literes üveget használok, mert ekkora fér be a hűtőbe. A virágokat átvizsgálom, ne legyen benne bogár, kicsit megrázogatom. Megmosni nem szoktam, mert a finom virágpor elvész.

Akác és bodza üdítő



2009. május 12., kedd

Banános és kivis muffin - Magicember ismét süt

4 megjegyzés


Kisfiamhoz délután eljött az egyik barátja, muffinnal várta. Most banános és kivis készült.

Banános és kivis muffin



2009. május 11., hétfő

Fóliás husi szabadtűzön

0 megjegyzés

Kiugrottunk a kiskertbe, de nem tudtunk sokáig időzni, épp csak a füvet lenyírni mentünk. Így hát nagyobb faxnit az ebédnek nem akartam csapni. Ott a tűzrakóhely, mellette van fa. Bedobáltam ezt-azt a hűtőtáskába, és egy tekercs alufóliát. Kisfiammal tüzet raktunk, és míg az uram nyírta a füvet, megsült az ebéd.

Szabadtűzi fóliás husi krumplival, salátával



2009. május 10., vasárnap

Kincseim a bolháról 3. - Bögre és fűszertartók

0 megjegyzés

Voltam a bolhán, és egy-két apróságon kívül nem vettem semmit.

Fűszertartók



Capuccinós bögre

2009. május 9., szombat

PP - pudingpróba

6 megjegyzés


Régesrégi pudingrecept Szepykétől



2009. május 8., péntek

Tejfölsavós kevert kókuszpudinggal

11 megjegyzés

Felraktam két pohár tejfölt csöpögni, hogy krémsajtot készítsek, és a savót összegyűjtöttem. Éppen másfél deci lett, így lehetett vele egy finom kevert sütit sütni. Ti se dobjátok ki a savót sosem!

Tejfölsavós kevert sütemény



2009. május 7., csütörtök

Bagett

2 megjegyzés

Kicsit tömzsi bagettek, lehetnének hosszabbak, de csak ekkora szilikonlapom van, ezért csak maximum 30 cm-esre lehet csinálni. De finomak lettek, kisfiam imádta.

Bagett



2009. május 6., szerda

Mozarellás töltött gomba

2 megjegyzés

Nem ebédelek a munkahelyemen, így délután hazaérkezvén vagy van maradék főtt étel, vagy összeütök valami 10-15 perces könnyű kaját. Ez az étel is így született, az itthon lévő maradékokból. Volt 8 fej barna csiperkém, az előző napi fasírtból kettő, épp előtte nap vettem olcsón két zacskó mini mozarellát, raktam hozzá ezt-azt, és kész is volt a finom fogás.

Mozarellás töltött gomba



Csokis szelet

4 megjegyzés

Ezt a kakaós tésztát sokféle sütihez használom, nagyon finom, jól kezelhető kevert tészta. Szoktam belőle muffint sütni, vagy sajtkrémmel együtt rétegezve sütni. Szeletben töltve, vagy csak így simán, csokibevonattal. Brownie pótlónak is elmegy, különösen, ha nincs elég csoki otthon.
A megadott mennyiségek egy gáztepsire vannak. Ha 12 db muffint sütök, akkor pont a fele mennyiséget veszem mindenből.

Csokis szelet



2009. május 5., kedd

Fasírt

4 megjegyzés

A fasírt akkor finom, ha a külseje ropogós pirosra sül, de a belseje sem marad sületlen. Ezért bő olajban, kis lángon, lassan sütjük, fedő alatt.

Fasírt



Tejszínes spárga

1 megjegyzés


Egy nagyon egyszerű és gyors elkészítési mód, de mégis nagyon finom.

Tejszínes spárga



2009. május 4., hétfő

Krémleves: spárga-cukkini-gomba

0 megjegyzés

Gyönyörű, zsenge spárgát kaptam. Annyira zsenge, hogy nem is volt fás része. Azért levágtam mindegyikből annyit, hogy nagyjából szép egyforma hosszúak legyenek, egy-két centit talán. Ehhez raktam az itthon található zöldségekből és krémlevest főztem.

Vegyes zöldségkrémleves



2009. május 3., vasárnap

Kenyér 3.

2 megjegyzés

Ez a kenyértészta 1 kg-os kenyérre való, sütőben sütöm, két egyforma magasoldalú hosszúkás cseréptálban úgy, hogy sütőpapírt teszek alá és azzal is takarom le. Kicsit lágyabb a tészta, cserébe finom puha kenyér lesz belőle.

Kenyér



Rizibizi

0 megjegyzés

Ha nem lenne nagyon jó minőségű edénykészletem, talán nem is tudnék pergős rizst főzni. Esetleg teflonban? Szerencsére nászajándékul ezt kaptunk, így ez nem gond.
Nagyon nehéz, magasfalú fémlábos, jól illeszkedő, nem lyukas fedővel, ilyen az én rizspárolóm.

Rizibizi



Hozzávalók:
egy bögre rizs
egy bögre zsenge zöldborsó
másfél bögre víz vagy húsleves vagy zöldség alaplé
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
fél dl olaj vagy 50 g vaj

Elkészítés:
A rizst szűrőben alaposan megmosom, beleteszem a lábosba, hozzáadom a borsót, sót, olajat vagy vajat, petrezselymet és felöntöm. Felteszem főni. Ráteszem a jól illeszkedő fedőt. Ha felforrt a legkisebb gázlángot legkisebb takarékra teszem, és ezen párolom 10 percig, majd elzárom a lángot, és félórát hagyom még magában. A fedőt egyszer sem szabad levenni!

2009. május 2., szombat

Ropogós csirkeszárnyak

2 megjegyzés



Tudom, sok félét lehetne a szárnyakra kenni, de nálunk ez az egyszerű változat a nyerő, akármennyi elfogyna.

A szárnyakat alaposan átnézem, semmilyen toll vagy kutú ne maradjon. 1-1 kávéskanál őrölt rozmaringot, őrölt majorannát és pirospaprikát összekeverek két kávéskanál finom sóval, ezt a fűszerkeveréket a szárnyakra szórom, és kb. egy órát hagyom pihenni. Akkor az egészre ráöntök kb. egy-másfél dl olajat és átkeverem, hogy jól eloszoljon, a szárnyakat tepsibe sorakoztatom. A gázsütőt 200 fokra begyújtom és a begyújtástól számított egy óráig sütöm. Ekkor feljebb veszem 220 fokra a lángot, és még 15-20 percig sütöm őket. A szárnyakat közben nem piszkálom, nem forgatom, finom ropogósra sül ezalatt.

2009. május 1., péntek

Hájas pogácsa

0 megjegyzés

Ballagások időszaka van, előtte szerenádoznak a diákok. Tanáraik közül sokan pogácsával kínálják őket. Emlékszem, az első adag pogácsának nagyon örültünk, de amikor már harmadik helyen is azt kaptunk...
Ez a pogi nem csak ballagáskor jó, időben hosszadalmas egy kicsit az elkészítése, de munka nincs több vele, mint bármelyik másik pogácsával. Cserébe viszont a hájastészta finom íze kárpótol. Kiváló sör- és borkorcsolya is.

Hájas pogácsa



Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com