2009. június 21., vasárnap

Kincseim a bolháról 5. - A tökéletes krumplitörő

8 megjegyzésA krumplitörő 2 éve van a birtokunkban, és a férjem sasszeme szúrta ki a bolhán. Osztrák lomistól vettük, 300 Ft-ért.
Előtte egy flancos, krómozott, formatervezett krumplitörőm volt, amelyen csak kigyúrt pasi volt képes átnyomni a gesztenyepürét. Arról nem is szólva, hogy mintegy félcenti vastag réteg mindig bennemaradt átnyomhatatlanul, akármennyit állítgattuk. Az új törő kipróbálásakor minden szívfájdalom nélkül hajítottam a kukába, pedig 1500 Ft-ba került.

Álmaink krumplitörője viszont egy darabból öntött alumínium szerkezet. Mindenhol vastag, elhajlíthatatlan. Hatalmas méretekkel rendelkezik, a hengere 4,5 dl űrtartalmú, a karjai 30 cm hosszúak, így aztán a hosszú erőkar miatt kis erővel is elég összenyomni. Elöl masszív, nagy lábasra támasztható csőre van, nem a kézben kell tartani. A lyukak az alján külön tölcsérszerűen vannak kiképezve, azaz belül kétszer akkora átmérőjűek, mint kívül, és szépen fokozatosan szűkülnek, ez szintén a könnyebb áthaladást segíti.A betöltött krumpli, vagy gesztenyepüré egy gramm veszteség nélkül nyomható át, olyan pontosan illeszkedik a dugattyú része. Nincs az a turmix, vagy botmixer, ami versenyre kelhetne vele. Néha "gyönyörködve" szemléljük, használatakor mindannyiszor megállapítjuk, valószínűleg az országban nekünk van az egyetlen tökéletes krumplitörő a birtokunkban :)))

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Kincseim a bolháról 5. - A tökéletes krumplitörő"

stampoasis (alias nokedli) írta... [Válasz erre...]
2009. június 21. 15:59

szép darab! amikor megláttam, azt hittem, az enyém is pont ilyen (úgymond örököltem valakitöl). alumíniumnak alumínium ez is, csak nincs 30 centis karja, 4,5 dl ürmérete és a lyukak sem tölcsérszerüek. meg olyan edényre tehetö csöre sincs. egyébként pont ilyen;-) legalábbis annyyiban, hogy nyomába sem ér az én (volt) styling-os krumplinyomóm - amely valahol a padláson prorsodik, mert én is csak ezt az ösrégit használom.

timus írta... [Válasz erre...]
2009. június 22. 10:33

Hú de kellene nekem is egy ilyen! Ami otthon van, szintén rengeteg maradékkal dolgozik, pedig az is van vagy 30 éves... Úgy tűnik, jó törőt nehezebb találni, mint szarvasgombát.:D

csongi írta... [Válasz erre...]
2009. június 22. 14:07

Én a nagymamámtól örököltem egy krumplitörőt, masszív darab, szeretem. Anyósom vett egy csilivili kinézetűt kb. 1500 ft-ért, az első használatnál letörte a nyelét, pedig nem egy díjbírkózó.

t3v, az okostojas írta... [Válasz erre...]
2009. október 9. 22:40

ezt már régebben is olvastam, de a csokifagyiról megint rákattintottam. szóval szerintem az erőátvitele nem ennek a fajtának a legjobb (bár tény, a tiéd jóval masszívabb a kereskedelemben újabban kapható, ilyen felépítésű, de igen vékony, "rozsdamentes" acélból készült kütyüknél), hanem a körcikk alakúnak, ha érted mire gondolok. ... találtam képet:
http://www.konzumnk.hu/images/termekek/24744.jpg
anyukámé kiválóan illeszkedik, nem jön ki körben a krumpli, és könnyebb átpréselni rajta, mint az enyémen (ami olyan, mint a tiéd).

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. november 24. 8:22

@t3v, az okostojas
szia, nem mukodik nekem eme link megjelenitese... elkuldenéd lécci mégegyszer??
fontos lenne számomra, ugyanis nagyon szükségünk lenne hasonló kütyükre,, főleg működőkre
köszönöm szépen:)))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. november 30. 17:55

Szia ! Elnézést , de nekem is lenne hozzáfűzni valóm !
Én ismerem ezt a "Nyomót" ! Nekem több mint 30 éve van Németországból ! Nemzeti eledelüket "Spetzlét" készítik vele (és én is ! )!
Ez olyan mint a nokedlitészta csak min. 4-5 tojással készül és ezen kell forrásba lévő vízbe engedni a spagettihez hasonló tésztát.Köretként igen finom !!!
Próbáljátok ki !Üdv. Kati mami

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. november 30. 18:29

@Névtelen
Köszönöm a kiegészítést! A neten én is láttam, hogy tésztakészítéséhez használják.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2017. március 19. 0:02

Hölgyeim!
Az alábbi linkre kattintva vásárolhatnak a fenti tökéletes krumplitörőből újonnan.
Az előbb akadtam rá. Nem olcsó, de "tökéletes".
WEB: http://www.dsfshop.hu/bevonatos-aluontveny/951-westmark-burgonyanyomo.html

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com