Szerencsére a fiam majdnem minden főzeléket szeret. Régóta kér, főzzek sárgarépafőzeléket, most jött el az ideje.
Sárgarépafőzelék
Hozzávalók:
300 g sárgarépa
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
20 g vaj
150 ml tejszín
1 evőkanál finomliszt (nem púpos)
Elkészítés:
A répát megtisztítom, majd zsülienre (gyufaszál vastagra) vágom, vagy nagy lyukú reszelőn lereszelem. A vajat felforrósítom, és a répát kb. 5 percig dinsztelem, miközben kevergetem. Ráteszem a cukrot is, egy percig azzal is dinsztelem, a cukor karamellizálódjon. Ekkor annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, megsózom, és vajpuhára főzöm. Ekkor a lisztet pár kanál tejszínnel csomómentesen elkeverem, majd hozzáadom a többi tejszínt is, behabarom vele a főzeléket. Jól összeforralom, ha kell, kevés tejjel még hígítom.
Mi hirtelen sütött csirkemellet ettünk hozzá.
Ez jó. Én a finomfőzeléket is szeretem, bár a napköziben volt a legjobb. :)
VálaszTörlésGyerekkoromban nem szerettem-a nagyim mindig ezt főzött....Így x év távlatából úgy tűnik....Ma már ízlene, azt hiszem...
VálaszTörlésA recept szerint készítve egy kiváló finomság. Igaz, a "teáaskanálnyi" és a "kávéskanálnyi" mennyiségen, azazvagyis annak értelmén el kell picit barkóbázni!
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésKöszönöm a jelzésed. Azt hittem, egyértelmű a kettő közti különbség, de át fogom fogalmazni.
...majd hozzáadom a többi tejszínt is... és mikor adom hozzá a tejszín előbbi részét ? Pistabácsi
VálaszTörlésPista bácsi !Tudsz olvasni ?
VálaszTörlés