Hozzávalók:
1 tojás
rétesliszt
pár csepp olaj
csipet só
Elkészítés:
Csak akkor fogok hozzá, amikor már szükségem van rá. Ne álljon!
A lisztet kimérem egy tálkába, beleszórom a csipet sót, beleütöm a tojást, beleteszem az olajat, és villával elkeverem. Nem szabad kidolgozni, gyúrogatni, épp csak elkeverni. Ne legyen kemény! Kiveszem a tálból, lisztes tenyeremmel hosszú kígyókat hengergetek és belecsipegetem a levesbe. Akkor kész, ha feljön a felszínre, egy perc forralás elég.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Na ezt viszont én teljesen másképp tanultam és csinálom! :)
VálaszTörlésÉn pedig sosem szoktam csipetkét főzni-de ahogy leírod annyira egyszerű, hogy ki is próbálom. Bablevesbe nagyon szeretjük....
VálaszTörlésAz is, nagyon egyszerű. Egyébként finomlisztet is használhatsz, az olaj el is hagyható. De nem szeretem a nagyon kemény csipetkét, és ha teszek bele pár cseppet, sokkal könnyebb a tésztát elcsipkedni.
VálaszTörlésKiprobáltam.Végre nem lett kemény a csipetke.(gondolom az olaj teszi)Máskor is így csinálom.
VálaszTörlés