A múltkor piros cseresznyét világos piskótával sütöttem. Most halvány színű fajta cseresznyém volt, ehhez a sötét tészta illik. A cseresznyét magozóval magoztam ki, ezért a szemek egészben maradtak, így szórtam a piskótába.
Cseresznyés kakaós piskóta
Hozzávalók: 22x36 cm tepsihez
6 tojás
180 g cukor
30 g kakaó
180 g finomliszt
2 evőkanál olaj
3/4-1 kg cseresznye
Elkészítés:
A cseresznyét megmosom és kint az udvaron megszáríom, ne legyen vizes. Magozóval kimagozom, hogy a szemek egészben maradjanak.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. 6 tojásból kakaós piskótát keverek, egy zománcos tepsi alját (oldalát nem) kikenem pici olajjal, beleöntöm, a cseresznyét beleszórom. Beteszem sülni, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a sütőt és összesen 30 percig sütöm. Közben az ajtót nem nyitogatom. Kiveszem, hagyom kihűlni, a tepsiben felszeletelem.
Vaníliamártással fogyasztottuk.
Ehhez azt a rugós-nyomós "gépfegyver" magozót használod? Jó sok meggyet magoztunk ezzel régebben! Az egyetlen problémám vele, hogy ha a kis gumilapkája elhasználódik, már nem működik elég precízen. Vagy neked valami jobb eszközöd van?
VálaszTörlésNagyon guszta a sütid egyébként!
Igen azt. Nevetni fogsz, de ez még egy ősrégi NDK-s (kivehetősajtós :))) magozó. A betétjét én már többször kicseréltem. Szilikongumiból lehet újat vágni.
VálaszTörlésJajj, de finom lehet ebben a kakaósban!!Én még csak "sárga" piskótába tettem, de ki kell próbálni ezt is!!!
VálaszTörlés