Sült kacsacomb




A combokat megtisztítom az esetleges tollmaradékoktól, majd keresztben 3-4 csíkban bevágom a bőrös hájat a húsig. Minden oldalát megsózom, más fűszer nem szükséges. Belesorakoztatom a fedeles fémtepsibe, a fedőt ráteszem. Akinek nincs, borítsa le alufóliával. 180 fokos sütőben 1 órát sütöm. Akkor leveszem a fedelet, és a keletkezett zsíros levet egy szűk láboskába kiöntöm alóla. A tetején összegyűlik vastagon a kacsazsír, ezt egy evőkanállal lekanalazom vissza a combokra. Egészen le kell zsírozni a levet, ebből majd mártás készül. A combokat kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöm. Vigyázat, nem szabad kiszárítani, omlósnak kell maradnia!
A pecsenyelevet egy kevés keményítővel vagy liszttel sűrítem, a sült combok mellé tálalom a mártást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard