A "tökéletes hamburger" projekt




Tegnap Limaránál megláttam a hamburgerzsömle receptjét, nem is gondolkoztam sokat, már raktam is mindent a kenyérsütőgépbe, és vacsorára kész is volt. A húspogácsarecept már régóta talonban volt, hogy egyszer majd kipróbálom, illetve volt egy hamburgerszósz recept is a várólistán. Amíg keltek a zsömlék gyorsan elkészítettem a szószt, és összeállítottam a húspogácsákat. A pogácsákat betettem a fagyasztóba, és akkor vettem ki, amikor a zsömlék elkezdtek sülni, és amíg megsültek pont készen is lettek azok is. A hamburger átment a teszten, gyönyörű szép lett, s ami fő, nagyon finom, a fiúknak is ízlett. Mostantól mindig ezt a változatot fogom sütni.
A képen pedig azt láthatjátok, amint a gonosz gasztroblogger anya kiveszi a gyermeke szájából a hamburgert, hogy lefotózhassa:))) (De ez már a második volt neki, így nem halt éhen.)

A hamburgerzsemle
A hamburgerszósz
A hamburger húspogácsa

A hamburger összeállítása:
A húspogácsákat megsütjük és rögtön forrón ráborítunk egy vastag sajtszeletet, hogy az megolvadjon. A zsemléket mikróban egy kissé átlangyosítjuk (10-15 másodperc, nem több!), vagy ha frissen sültek, akkor még langyosak. Kettévágjuk, egy szelet salátát teszünk az alsó felére, erre jön a sajtos húspogácsa, meglocsoljuk a szósszal, ráborítjuk a tetejét, azonnal tálaljuk. Aki szereti, plusz hagymát vagy bármi mást is pakolhat bele.

6 megjegyzés:

  1. Szia!

    Köszi, hogy benéztél, és köszönöm a tanácsot is. Első gyerek volt, és tényleg nem lett tökéletes, legközelebb követni foglak. =)

    Kiddy

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes a blogod, máskor is be fogok nézni, ha nem bánod.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Tegnap nálunk is sk. hamburger volt a vacsi:) Hamburgerszószt még nem készítettem, a Tiéd olyan, mint a bigmac szósz? Azt nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  4. Esetleg a mikrozas helyett ajanlhatom a zsemlek vagott reszenek piritasat. (Gyorsettermekben is ezt teszik)
    Persze nekunk itthon van meg az a regi hagyomanyos kenyerpirito amit csak ra kellett csapni a tuzhelyre.
    Elektromos kenyerpiritoba azert mar nem ajanlom beletuszkolni a zsemleket.:)
    Nagyon guszta a hamburger ki fogom probalni.

    VálaszTörlés
  5. Igen, a pirítás az jobb. Teflonserpenyőben is meg lehet csinálni.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Tök jó a recept. Csatlakozva Moához, én is pirítom a zsemlét, egyszerűen egy tefonos seroenyőben, kettévágva. A plussz hagymát is pirítva használom (borssal, kis sóval, csepp balzsamecettel), illetve extra feltétnek hambinként egy szelet sült bacont is teszek bele.Érdemes kiprobálni.

    VálaszTörlés

@templatesyard