Még olyan zsenge a tök, hogy szinte nem is kell főzni. Az első főzelék, lányomnak főztem, ezzel vártam, mert hazajött.
Kapros tökfőzelék
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHlyAP9MrJS7aLi5GZ92jfd2mlACtHqcka86kwsJql58PZHM4UilvGRwpt3o6Z24PabUr59ZsaAO8ZKZLTmgSFc1DnkAF3Yau9biSVRMy7D7844FmYhzKY_3dUHwRLLMqNrMR8HbW1xVU/s400/tokfozelek.jpg)
Hozzávalók:
1 kisebb tök (tisztíva kb. fél kg)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy fél evőkanál zsír
1 evőkanál finomliszt
pár csepp ecet vagy citromlé
só
csipet cukor
1,5-2 dl tejföl
kapor
Elkészítés:
A tököt meghámozom, kivájom a belét, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megsózom, hogy egy pici levet eresszen. A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, egy kissé pirítom, lehúzom a tűzről, hagyom hűlni. Ha meghűlt, a tök levével simára kavarom és a tököt is hozzáadom. Felforralom, lassú tűzön meg-megkavargatva puhára főzöm. Hozzáadom a tejfölt, pár csepp ecetet, csipet cukrot és kevés apróra vágott kaprot. Ha kell sózom. Jól összeforralom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése