Hét apróság magamról


Szepykétől kaptam a labdát, amit majd tovább is kell adnom, áruljak el 7 apróságot önmagamról, amit megosztanék blogom olvasóival. Nehéz és könnyű is egyben, kicsit el is gondolkodtatott, hétnél több is eszembe jutott. Hát lássuk.

1. Általában elégedett vagyok és észreveszem a jót, tudok örülni annak, amim van. Nap mint nap tudatában vagyok annak, hogy mennyire szerencsésnek mondhatom magam. 6 669 705 650 ember élt a Földön ez év kezdetén, és én valószínűleg benne vagyok abban az 5%-ban, aki a legjobb helyen született, és minőségi életet élhet. Nőként meg pláne. Dolgozom, családom van, kisebb gondoktól eltekintve egészségesek vagyunk, megélünk (a pénz persze lehetne több), a gyerekeim boldogulnak, emancipáltan élhetek, hódolhatok a kedvteléseimnek. Vidéken, szép házban élünk, sok kultúrális eseményen és egyéb programon veszünk részt. Magyarországon nincsenek nagyobb természeti csapások, ha baj ért, kilábaltam, és még sorolhatnám.
2. Az évek során jól megtanultam a számítógéppel bánni, szenvedélyemmé vált a web. A képszerkesztés, weboldalépítés, programozás. Gyakorlatilag minden szabadidőm a számítógép előtt töltöm, és nem teszek egy lépést sem laptop nélkül.
A profilomnál látható grafika egy vektorgrafika az egyik fényképemről, ami két éve készült. Ezt én készítettem, nagyjából hasonlít rám.
3. Nagyon sokféle, érdekes és szerteágazó munkám volt már eddig, a fizikaitól a kutató munkákig.
4. 3 gyermeket szültem és férjem révén kettőt nászajándékba kaptam, így öt gyereket neveltünk, mára már a nagyok elkerültek tanulni. Sok évig 7 fős háztartást vezettem.
5. Leginkább racionális, rendszerező, logikus lény vagyok, az a halálom, amikor összevissza mennek a dolgok. Kételkedő alkat lévén nem tudom vakon, hívőként elkötelezni eszmék mellett magam.
6. Rengeteget olvastam és olvasok, nem sok kézműves- és kézimunka fajta van, amit nem próbáltam. Profi módon varrok. Ma már a számítógépen végzett munkám (és szórakozásom) háttérbe szorítja ezeket.
7. Nem ütöm bele az orrom mások dolgába, nem pletykálok, nem fúrok senkit. Szándékosan nem bántom meg az embereket. De ha velem szemben valaki így viselkedik, akkor nagyon megbántódom, és onnantól levegőnek nézem az illetőt. Ebből a szempontból rendkívül haragtartó vagyok és évekig sem bocsátok meg.

Tovább dobom a labdát:
Sedithnek
Bombadil Tomának
Csonginak

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy kíváncsi vagy 7 apróságra rólam. Ígérem hamarosan leírom.

    VálaszTörlés
  2. Sok sok szépséget és örömöt adhat 7 emberre főzni, ennyi embernek ételt készíteni. Persze rengeteg munkát is, de gondolom, hogy a visszafelé áramló szeretet ezt kárpótolja.

    VálaszTörlés
  3. Ilyennek képzeltelek. :)

    Nem sokban hasonlítunk, de egy egyezést találtam. Én is tudok mindenféle kézimunkát, és nagyon jól varrok is. Csipkeverni is tudok. Ügyes kezem volt mindig.

    Szűz vagy, vagy vízöntő? :)
    (vagy nem talált egyik sem? :)) )

    VálaszTörlés
  4. No hát nem. Bak vagyok, két lábbal a földön, megrögzött strukturalista, meglehetős természettudományos képzettséggel.

    VálaszTörlés
  5. :)) Miután elküldtem a kommentet, akkor jöttem rá, hogy még bak lehetsz! :))

    Az egyik hugom bak, és hasonló energiátok vannak. :)

    VálaszTörlés

@templatesyard