Cukkini krémleves


Nagyon szeretjük a krémleveseket, gyakran készítek. Szinte mindenből lehet főzni, aszerint, épp mi van otthon.



Hozzávalók:
250 g cukkini
250 g krumpli
2 szál újhagyma, lila (vagy egy negyed lilahagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 szelet kemény sajt
1 szál lestyán
1 szelet vaj
2 kávéskanál rizsliszt (vagy keményítő vagy finomliszt)

őrölt bors
reszelt szerecsendió (vagy kevéske sáfrány)
tej

Elkészítés:
A krumplit és a cukkinit meghámozom és karikára vágom, a lábosba rakom. Annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Beleteszem a hagymát, fokhagymát, lestyánt, és puhára főzöm. A rizslisztet kevés vízzel elkeverem, a leveshez adom. Beleteszem a vajat és a kis darabokra vágott sajtot is, egy kissé összeforralom, leveszem a tűzről.
Ekkor fűszerezem. Sót, borsot, szerecsendiót teszek bele. Az egészet botmixerrel elturmixolom, tejjel hígítom megfelelő sűrűségűre.

3 megjegyzés:

  1. jól néz ki nagyon. én sokkal minimálabb cukkínilevest szoktam főzni: min. fél kiló cukkíni egy kicsi krumpli, só, bors. ez a lestyános-fokhagymás fűszerezés mindenesetre elgondolkodtató...

    VálaszTörlés
  2. Most háromra főztem, nem kellet sok. Próbáld ki egyszer, ezek a fűszerek nagyon harmonizálnak a cukkinivel. De! Mindenből keveset, mert a lestyán a szerecsendió, fokhagyma, sajt nagyon intenzív izű. Így együtt, mindenből kevés, nagyon harmonikus.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is kedvenc leves, de én másképp ízesítettem eddig. Kipróbálom a Te verziódat is, nagyon tetszik a fűszerezése !!!!

    VálaszTörlés

@templatesyard