Lakókocsis nyaralás 3. - Főzés, ételek, árak


Amikor megérkezünk a helyszínre, az első dolgunk, hogy megebédelünk. Mint az előző részben írtam, a menü: Főtt tészta itthoni mártással, sajttal.
A mártást itthon megfőzöm, forrón kifőzött befőttesüvegbe töltöm, lezárom, és gyöngyözve forró vízfürdőben dunsztolom 10 percig. A vízben hagyom kihűlni, a hűtőtáskában utazik velünk. Sosem romlik meg ezzel a módszerrel, még ha hús van benne, akkor sem.
Ezután a gyors kipakolás, rendezkedés következik, majd kávézunk, iszunk egyet, pihenünk. A délután mindig fürdéssel telik, este séta, beszélgetés gyertyafénynél.

Interneten általában előre megnézzük, hol van egy nagyobb bevásárlóhely, a helyszínen még kérdezősködéssel pontosítunk.
Itthon mindig írok egy listát, mi az, amit főzni fogok, ez azonban a helyszínen szokott változni. Külföldön pláne, mert a kínálattól függ, mit veszek. Ha lehet kapni, halat veszünk, különlegesebb húst, tengeri herkentyűt. Ehhez képest vásárolunk be. Ilyenkor veszünk jópár tejet, ásványvizet, üdítőt, fagyit, édességet vagy rágcsát. Megveszem a húsféléket, kevés felvágottat, joghurtot. Beszerzem a szalonnasütéshez a szalonnát vagy kolbászkát. Szétnézek a gyümölcsök és zöldségek között is. Egy-két jobbfajta (vagy annak gondolt) bort is veszünk. Ezután, csak ha muszáj, akkor megyünk el mégegyszer.
Mindig főzök levest, főételt körettel, salátával. Édesség gyanánt palacsintát, tejberizst, gyümölcsrizst készítek. Fagyival egészítjük ki.
Levest mindig két napra valót csinálok, ez itthon is elő szokott fordulni, nálunk nem okoz gondot.
Az idén, mivel Magyarországon nyaraltunk, a nagybevásárlás végösszege 18000 Ft lett, és elég is lett a 10 napra.

Az idei menü végül is így alakult:
1. Főtt tészta bolognai mártással, reszelt sajttal
2. Krumplileves, sült kolbászkák, babfőzelék (a főzeléket fiacskám kérte)
3. Krumplileves, sült oldalas, párolt rizs, vegyes zöldsaláta
4. Májgombócleves, maradék babfőzelék oldalassal, tejberizs
Vacsora: szalonnasütés
5. Húsleves gazdagon, túrógombóc
Vacsora: grillezett tarja salátával
6. Húsleves gazdagon, palacsinta (kakaós, fahéjas, lekváros)
Vacsora: pizzázás
7. Gyümölcsleves, sült csirkecomb, sültkrumpli, joghurtos vegyes zöldségsaláta
8. Gyümölcsleves, sült-párolt sertéshús, a szaftból készült mártással, főtt tészta
9. Vendéglői ebéd
Vacsora: grillezett csirkemell, saláta, héjában sült krumpli

2 megjegyzés:

  1. Na ne, még egyforma ételeink is voltak!:) Éppen az imént végeztem én is az összefoglalással.
    Amúgy sokszor úgy járok, hoyg leülök megírni a magamét, de végül elkalandozok mások oldalain és még szó nélkül sem bírom ki. :P Így láthattad a kommentemet máshol!:D
    Puszi

    VálaszTörlés

@templatesyard