Grillpác fűszerkeverék


Természetesen a nyaralás elengedhetetlen része volt a szalonnasütés és a grillezés.
Előre bekevert fűszerkeveréket vittem. Két alkalommal grilleztünk, első ízben csirkemellet, másodszor sertéstarját. A köret saláta és héjában sült krumpli volt.



Hozzávalók:
1 evőkanál mustármag
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál vegyes színes bors
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt chili
3 dl olaj
2 evőkanál citromlé vagy borecet

Elkészítés:
A mustármagot, köménymagot és a borsot mozsárban durvára töröm (épp csak). A fokhagymát apróra vágom. Ezután egy tálban összekeverem az összes fűszert, hozzáöntöm a 3 dl olajat és a citromlevet (vagy ecetet). Sót nem szabad beletenni!
Beleforgatom egyenként a hússzeleteket és egy műanyag fedeles dobozba szorosan belerakom. A végén a maradék pácot ráöntöm és a fedéllel lezárom. Hűtőbe teszem.
Csirkehúsnak, halnak 1 nap pácolás elég, a sertés vagy marhahúst 2-3 napig pácolom.
A húsokat közepes erősségű parázson grillezem és csak a tálaláskor sózom.
Ez a pácmennyiség 1-1,5 kg húshoz elegendő.
Ha a fűszerkeverékbe friss fokhagyma helyett granulátumot vagy port teszünk, akkor előre bekeverhetjük és bármikor használhatjuk.

6 megjegyzés:

  1. Jó ez a keverék-be kell szereznem egy használható mozsarat!

    VálaszTörlés
  2. Őrölt hozzávalókat is használhatsz. De szándékosan úgy szedem ki a husit, hogy legyen rajta a durvára őrölt fűszerekből, mert nagyon finom, amikor rásül. Nekem nagyanyám rézmozsara van, nagy becsben tartom - azaz használom rendesen.

    VálaszTörlés
  3. A legközelebbi sütéskor kipróbálom a pácodat, el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Hahóóóóó!Integetek, és hoztam a húshoz egy kevéske tejfölös uborkasalátát is!

    Te már túl vagy a szabadságon, milyen volt két hétig blog nélkül?:D

    VálaszTörlés
  5. Hú ez a hús a Szepyke salátájával és azután jöhet Yazmin karamelles gyümölcse,vagy Ancsika fagyija esetleg az én sütim!:-)

    VálaszTörlés
  6. Szepyke: nagyon jót pihentünk és megfelelően kalandos is volt. A blog megvolt nélkülem és én is megvoltam nélküle. Szerintem mind a kettőnknek jót tett egy kis szünet. Arra azért kíváncsi voltam, mi történt a gasztroblogok világában, így a második dolgom az volt, hogy körülnéztem (az első a kipakolás volt).

    Andi: egy csomóan lakunk errefelé egy bokorban, akár csaphatnánk is valamilyen közös főzést-evést, hm?

    VálaszTörlés

@templatesyard