Kincseim a bolháról 8. - Serpenyő




Ez a legújabb szerzeményem. Nagyon büszke vagyok rá. Amúgy porcelán, üveg vagy cserépedényen kívül másmilyet nem veszek bolhapiacon. Ami ott van, az már mind főzésben leharcolt, tényleg kidobott edény. A mi bolhánkon a legtöbb holmi Ausztriából illetve a németektől kerül át, áthozzák a lomisok az ott kidobott dolgokat. Egyrészt az ottaniak a nagy jólétben olyasmit is kidobnak, amit csak csere miatt, divatból, ezért nagyon sok a nagyon jó állapotú holmi (persze rengeteg a szemét, ócskaság is). Másrészt így tényleg olyan darabokat lehet kifogni, ami nálunk nincs, egyedinek számít.
Na szóval, fazekat nem veszek. Vasárnap viszont valami miatt megakadt a szemem ezen a serpenyőn, máig nem értem, miért. Teflonnak látszott - pláne nem veszek használt teflont! -, és oltári mocskos, zsíros volt. Mégis megemeltem, majd leszakadt a kezem a súlyától. Akkor gyanút fogtam, talán öntöttvasból van? Nézem, kapirgálom, kívül-belül bevonat, de nem teflon, és amennyire a zsíros réteg alatt látszott, karcmentes. Így rákérdeztem az árára, 500 Ft-ot mondott, 400-ért elhoztam, mert alku nélkül nincs bolha.
Itthon először egy alapos tisztítást végeztem, meglepően könnyen lepucolható volt.
Így derült fény a márkára: egy igazi német Trend Royal serpenyőről van szó, ami egy csúcsminőségű edényt jelent.



A serpenyő 28 cm átmérőjű, 5 cm magas oldallal, 2,02 kg a súlya. Fémötvözetből készül, kívül-belül egy különösen karcálló, időtálló kemény bevonattal, amely kerámia, titán és gyémánt mikroszkopikus szemcsékből áll. Vastag talpa van, természetesen azon nincs bevonat. Interneten utánanéztem, és egy ilyet a német katalógus újonnan 94 Euróért árusít! Persze ez használt, de így is úgy érzem, igazi kincset találtam.

14 megjegyzés:

  1. Látod, ezt nem néztem még meg. Számomra lényegtelen egyébként, mert az ilyen vastag, nehéz edényt vétek a sütőbe betenni, nem is szoktam, nem arra van kitalálva.

    VálaszTörlés
  2. Hihetetlen, miket találsz, komolyan!!! Erre felénk nincs ilyen bolhapiac... majd egyszer elárulhatnád, te hol leled ezeket!;))

    VálaszTörlés
  3. Hát erre a tuti bolhapiacra egyszer nekem is el kell jutnom :-))Úgy örülnék én is ilyen kincseknek :-))

    VálaszTörlés
  4. Igen-igen. Egyébként ez a lényege az egésznek. Nem mintha az ember nem tudna megvenni dolgokat, de amikor kimegyek, még nem tudom, mit fogok találni, igazi kincskeresés ez, annak minden izgalmával. Mikor aztán találok valamit, hát olyan örömöt okoz! Néha semmi, de semmi nincs, csak csupa számomra értéktelen.
    Ez amolyan "úri kukázás" :D

    VálaszTörlés
  5. Én miért nem találok ilyen kincset?
    Azt hiszem erre születni kell,hogy meglásd a rút kacsában a hattyút.

    VálaszTörlés
  6. Mondjuk, az ilyenben a legjobb a sólettet sütni, és azt én sütőben szoktam. Arra jó lenne, ha állja a füle is a hőt. Én egyszer a sólettal olvasztottam meg az egyik edényem fülét. Addig azt hittem, hogy hőálló. Nem az volt...

    VálaszTörlés
  7. Jó szemed van hozzá, no meg mázli is kell:)

    VálaszTörlés
  8. Sóletet cserépköcsögben kell sütni, szerintem. Ebben pedig jófajta steaket, fenn a lángon.

    VálaszTörlés
  9. Nekem mégjobban kellene... Nem adod el?

    VálaszTörlés
  10. Ma én is vettem ugyan ilyet :) a celli lomison, 4 db volt különböző mérteben, 1000 Ft/db....az ugyanilyent/ekkorát Megvettem :)

    VálaszTörlés
  11. @Névtelen
    Nekem azóta is kitűnően szolgál, pedig napi szinten használom. Remélem te is elégedett leszel.

    VálaszTörlés

@templatesyard