![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLHQyv3NMnUpAhBve0L58dw__Sv0i2njWZ_655vV4iSxun-D1LTLAv02NlDbBdq6o8xliYtsJkGjyH-nRx-Vv0L42WYJ0YfqZjKuYmGmoNvLJjGdVVJP00m_wLCtGX9HHcdJ3ya38DD10/s400/cukkinifasirt1.jpg)
Na, megsütöttem! Még sosem csináltam, csak salátacukkinit szoktam venni, de most egy munkatársnőmtől kaptam egy szép, méretes "házi" darabot. A gasztroblogokban egyre-másra láttam ezt az ételt, elérkezett hát az idő, hogy kipróbáljam. Saját eszem szerint kevertem ki, a fasírt receptem alapul véve, gondoltam, a sajt sem fog rajta rontani, és a nemrégiben szerzett serpenyőben sütöttem meg. A fasírt finom lett, a serpenyő pedig kitűnően bevált. Kétféle módon is kiformáztam: szép szabályos, lapított gombócokba, illetve csak úgy, kanállal szaggatva.
Cukkinifasírt
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrCsZnEPPzgBUkaSsGU7BihTuh1gwH3KkPD_Sks8raV1DWfPndYSYsdNEw1O0XJNL7ASHW7xARBX_62A9YqJoK20RXJPRFHmIxny2Aiw-jFH-cyvcmGQKbAQJmJXt6dVoYWX6Jmz-KiU0/s400/cukkinifasirt4.jpg)
Hozzávalók: 4 adag
1 kg cukkini (tisztítva mérve)
3 kávéskanál só
150 g félkemény sajt
3 tojás
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt bors
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvO_tF1WNGh2qsUmgPhMh4a2w9wuw8D_RYl3J07jOstypdztqSFLYTZChGA-5o44EqZ5YHSJWqLzuvV3JHBzfTSO_oszJVkgnunzJd5cNqQvND4fVdqSmRCBy7rmZr6J0VA5kjg9ZhM_o/s400/cukkinifasirt3.jpg)
Elkészítés:
A cukkinit csíkokra vágom, elektromos reszelővel durvára reszelem. Rászórom a sót, megkeverem, hogy mindenhol érje. Hagyom félórát. Ezután kézzel alaposan kinyomkodom a levét, egy tálba teszem. Belekeverem a reszelt sajtot. Hozzáadom a tojást, apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet. Őrölt borssal ízesítem, megkóstolom, elég sós-e, ha kell, teszek még bele. A serpenyőben felforrósítom az olajat. Hozzáadom a cukkinikeverékhez a zsemlemorzsát is, összekeverem. A formázást kétféle módon csinálhatom. Vagy kézzel gombócokat formázok, majd ellapítom. Vagy csak kanállal kiszaggatom. A szabályos gombócokat sütés előtt még meghempergetem zsemlemorzsában, a kanállal szaggatottakat nem. A fasírtokat a forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütöm, papírtörlőre szedem ki.
Mi ropogós sültkrumplit ettünk hozzá, majonézzel.
én a tócsni alakúra szavazok :-)
VálaszTörlésnagyon jó kis ebédem van, de ezt most megkívántam...
Erről konkrétan tudom, hogy finom nagyon....Jó lehetett a sült krumpli-majonéz körettel!!
VálaszTörlésOff: bocs, hogy itt kérdezlek, de hátha nem jössz vissza hozzám ma...
Ha minden mentést megcsinálok, ahogy leírtad, a fotók-azok akkor is elvesznek, ill. újra kellene őket töltögetni, úgye??? Köszi előre is!!!
Húúú ez nagyon jól néz ki! És még a tojás is kihagyható!:))
VálaszTörlésA sajt elég jól összefogja egyébként is.
VálaszTörlésIsteni szép! :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta! Ránézésre a fiúk talán észre se vennék,hogy ebbe bizony cukkini van!:-))
VálaszTörlésAzért evéskor sokkal puhább, mint a normál fasírt.
VálaszTörlésDe ebbe meg egészséges zöldség van,amit nehéz a fiúkkal elfogadtatni.A fiam egyszer azt mondta,hogy a kedvenc sütije a hús.:-)
VálaszTörlésAz én kisfiam se rajong érte, de azért érdemes készíteni, mert meglátod, felnőtt korukban azt fogják szeretni, amit mi ettünk, még ha gyerekként nem is ettek belőle. Látom a nagyoknál, de magamról is tudom.
VálaszTörlésnekem is nagyon tetszik, alkalomadtán mindenképpen kipróbálom - sajnos az alkalom csak jövöhétvége felé lesz:-(
VálaszTörlésÖröm idelátogatni :) Profifotókat tettél fel, nagyon guszták :) Gratulálok!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, és nagyon finom is lehet,ahogy alkalmam lesz rá megcsinálom
VálaszTörléskövezzetek meg érte, én a húsvéti sonka mellé is ezt csináltam ma...
VálaszTörlés