Lúdanyónál olvastam erről a pitéről. Jól hangzott, kipróbáltam. Mindjárt dupla adagot készítettem 1l tejjel, és egy nagy gáztepsiben sütöttem meg.
Nagyon finom lett, máskor is sütni fogom. Alul egy rugalmas tészta, felül egy kókuszos krémes réteg alakul ki sütés közben, ezért lehetetlen a neve. Szeletelt mandulám nem volt, csak darált, így azt használtam hozzá. Egy csipet sót is tettem, hogy még harmonikusabbak legyenek az ízek.
Családi ünnepre sült, mindekinek ízlett.
Lehetetlen pite - Impossible pie
Hozzávalók: 24 cm-es formához
1/2 csésze (75 gr) finomliszt
1/2 csésze cukor (110 gr)
3/4 csésze (60 gr) kókuszreszelék
4 tojás
1 tk vaniliakivonat
125 gr olvasztott vaj
1/2 csésze (40 gr) szeletelt mandula (nálam darált)
2 csésze (500 ml) tej
Elkészítés:
A lisztet, kókuszreszeléket, cukrot és darált mandula felét kimérem egy tálba, összekeverem a tojásokkal és az olvasztott vajjal, majd hozzákeverem a tejet is. Beleteszem a vaníliát és a csipet sót is. Beleöntöm egy formába, vagy magasoldalú tepsibe. 170 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütöm, akkor rászórom a mandula másik felét és 10 perc alatt készresütöm.
Kihűlés után szeletelem.
Örülök, hogy nektek is ízlett! :)
VálaszTörlésMintha még írtál egyszer róla, ha jól emlékszem, csak aztán kitörülted... Én is olvastam már több ehlyen és szeretném egyszer elkészíteni.:)
VálaszTörlésMost már ki kell próbálnom-jól néz ki!!!
VálaszTörlésIgen, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem.
VálaszTörlésEgyszer véletlenül közzétettem, de akkor még nem akartam és visszavettem piszkozatba. A blogolvasókba viszont bekerült, mintha lenne ilyen poszt.
Tetszik ez a sütirecept, mintha hasonlít az inetligens krémesre egyik kedvenc sütim, már régebb írtam a blogomon róla).Ezt is kipróbálom :-)
VálaszTörlésEz is elkészült- nagyon finom lett
VálaszTörlés