Csirkemell:
A csirkemellet kifilézem, de a bőrét rajtahagyom. Besózom, tetszés szerint fűszerezem, ez most rozmaringos. Serpenyőben vajat hevítek, és mindkét oldalát átpirítom, majd szorosan lefedem őket, a legkisebb lángon, takarékon saját levében párolom kb. félórát. Akkor a fedőt leveszem, és újra átforgatom, pirítom a zsiradékban őket.
Amíg a csirke párolódik, elkészítem a ragut.
Gombás ragu:
250 g gomba
2-3 szál zöldhagyma (vagy fél fej vöröshagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
1 paradicsom
50 g vaj
1 evőkanál liszt
1/2 dl vörösbor
só
bors
tejszín
A gombát, a hagymákat és a paprikát felszeletelem. A vajat felforrósítom, és beledobom a hagymákat, pár percig pirítom, hozzáadom a gombát, paprikát is, és ezzel is dinsztelem. Ráöntöm a bort, beleadom a gerezdekre vágott paradicsomot, lefedem, és 5-6 percig párolom. Ráteszem a lisztet, átkeverem, annyi tejszínt öntök rá, hogy megfelelő sűrűségű legyen, sózom, borsozom, pár perc alatt összeforralom.
A melleket felszeletelem, melléöntöm a ragut, rizzsel, zsemlegombóccal, knédlivel körítem.
Ez nagyon finom lehet.Ki fogom próbálni.:))
VálaszTörlésGomba-csirke-hagyma-tejszín..hm...Fincsi!
VálaszTörlésNagyon finom, hasonlót én is szoktam készíteni! Szokás szerint szépen fotóztál!!!
VálaszTörlésHm... fini lehetett! :)
VálaszTörlésÉs gyönyörű a fotód!
Már nem először olvasom, hogy kápia paprika.
VálaszTörlésDe nincs esetleg ennek más neve is. Erről még nem hallottam!
Grillpaprikának is hívják, mert jól grillezhető, vastag húsú. Latin nevét nem ismerem.
VálaszTörlés