Hozzávalók:
300 g fejtettbab
2 szál sárgarépa
1 kis csokor petrezselyemzöld (4-5 szál)
1 szeletke zeller
1 babérlevél
1 fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál liszt
1-2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál zsír vagy olaj
1 erős paprika
Elkészítés:
A babot bő vízben felteszem főni a vöröshagymával, fokhagymával együtt. Ha már félig puha, hozzáadom a répát, zellert, petrezselymet, babérlevelet is. Most teszem bele a szárított erős paprikát is. Csak most sózom.
A zsiradékot felforrósítom, halványra pirítom rajta a lisztet, lehúzom a tűzről és a pirospaprikát is beleteszem. Kevés hideg vízzel felöntöm, csomómentesre keverem. Ha a bab puha, a rántást a levesbe öntöm, felforralom. Ekkor adom hozzá a levestésztát is - csigatészta - vagy csipetkét szaggatok bele.
Pont igy keszitem en is. :)
VálaszTörlésCsak rakok meg hozza egy kis kaprot, kulonleges ize lesz.
Regebb csipetket raktam hozza, de az utobbi idoben mar azt sem. Anelkul is tartalmas es finom. A hutoben meg van egy adag a mai ebedhez...
A lanyom kizarolag puliszkaval eszi (kenyer helyett)!
No megvagy? Nagyon eltűntél.
VálaszTörlésValoszinuleg nem az eltunt vagyok :)
VálaszTörlésSzomszédasszonyom is ma ezt főzte. :))
VálaszTörlésBenne van a levegőben...
Én is így készítem, és nagyon szeretem is.
A fotó ismét csodálatos! :)
(A leves is, persze! :) )
Bocs, egy másik Edit az akkor :D De neked is nagyon örülök!
VálaszTörlésKöszönöm Duende. Jaja, a bableves gondolata befészkelte magát az agyakba:D
Régóta szemezek ezzel a zöldséges bablevessel, de attól tartok, hogy a férjemnek nem ízlene és ezért nem készítettem el még soha. Ő nagyon szereti a szemespaszulylevest, ahogy mi hívjuk, de nem tudom, mennyire örülne az újított változatnak. Egyszer úgyis kipróbálom!:)
VálaszTörlésJé, én lennék az, aki előkerült? Ha igen (de ha nem is), hát itt vagyok! :)
VálaszTörlésZöldségekkel harmonikusabb, teltebb az íze szerintem, de ha nem szereti, nincs mit tenni.
VálaszTörlésNa hát persze, hogy te vagy az elveszett.
Druszam, nem kell megmutatni neki a zoldseget belole!
VálaszTörlésEz egyszerűen nagyszerű leves. Gyakran csinálom, bár nálunk is a tejfölös paszulyleves megy jobban.:))
VálaszTörlésEdit és azt hogy csináljam?;) Megfőzöm és ő nem kap belőle? :P Majd meglátjuk, ha egyszer ráveszem magam!
VálaszTörlésWise Lady, köszi, hogy hiányzom neked. :)
A férjem nem szereti!!! a tejfölös leveseket. Nem is értem, hogy nem lehet nem szeretni, azt hittem, olyan ember nincs is :D. Na szóval, én megfőzöm, és a tányérban aki kéri, annak tejfölre szedem ki. Nem írtam oda, de így szoktuk.
VálaszTörlésEchte nyáltermelést beindító kép :)
VálaszTörlésGyönyörü fotó! Imádnivaló leves! :)
VálaszTörlésÉs én hogy imádom! Bár én a Jókai félét szeretem jobban, és én viszont rengeteg tejföllel és ecettel!
VálaszTörlésMa is ezt ettem ebédre, imádom!!!
Egyik kedvenc levesem sok csipetkével!!!!
VálaszTörlés