Lakókocsis nyaralás 1.


10 éve vagyunk házasok. Az első évek építkezéssel és kisbaba neveléssel teltek el. Mindketten dolgozunk, bőven nem a jól fizetett kategóriában, s az építkezés, 5 gyerek nevelése, iskoláztatás, számlák viszik a pénzt rendesen. Ennek ellenére minden évben voltunk nyaralni. Erre már januártól gondolok mindig, valami kis külön pénz megalapozza, elteszem, hozzácsapom azt a pénzt, amit akkor is elköltenénk, ha itthon maradnánk és nekiindulunk. No persze ennyi általában nem szokott elég lenni, tenni kell hozzá a spóroltból is, de nem omlik össze a családi költségvetés, és élményekkel, kipihenve jövünk haza. Régebben több gyerekkel, ma már csak eggyel indulunk útnak. Kihasználjuk a szakszervezeti nyaralási lehetőségeket, üdülési csekkeket is.

Lakókocsival vagy apartmanban szoktunk nyaralni. Férjem családjában egyébként is nagy hagyománya van a lakókocsizásnak, anyósoméknak van is egy kisebb, elősátorral együtt. Vagy ezt húzzuk, vagy előre telepített lakókocsiba megyünk. A cél általában egy vízpart. Voltunk a Balatonnál, a Szajki tavaknál, a Tisza-tónál, egyszer észak-magyarországi körúton, Olaszországban és Horvátországban többször.
Az apartmanos nyaralás minden kényelmet megad, a lakókocsis-kempinges annyiból kellemetlen, hogy távol lehet a mosdó. Szerencsére velünk ez még nem történt meg, mindig jó helyre telepített kocsink volt. A kisgyerekek nagyon élvezik a kempingezés örömeit. A külföldi kempingek kényelmesek, tiszták, belső strand, szervezett programok vannak. A magyar kempingek nem ennyire színvonalasak, de azért itthon is nagyon jókat lehet nyaralni.
Általában 10 napos nyaralásra megyünk, kialakult szokásaink vannak. Minden felszerelés megvan, ami kell. Szerencsésebb eset, ha előre telepített kocsiba megyünk, mert akkor csomó mindent nem kell vinnünk.

3 megjegyzés:

  1. Egyetértek. Nálunk is az ideális nyaralás elengedhetetlen feltétele a sátor és a vízpart. Mi 15 hós totyogóval voltunk idén, és így is működött.
    Azért a magyar kempingek közt is van kivétel. A balatontourist által üzemeltetett balatoni kempingek legtöbbje felveszi a versenyt a külföldiekkel, a révfülöpiben még külön babafürdőszoba is volt.

    VálaszTörlés
  2. Mostanában nem voltunk a Balcsinál, simán igazad lehet. Észak-Magyarországon viszont volt egy-két kemény helyzet kempingügyben. Szerencsére 1 éjszakát ki lehetett bírni. Sátrazni én már nem, azon a fázison már túl vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Igen, tudom, a sátor. Már látom, hogy a mi jövőnk is egy kis lakókocsi :))

    VálaszTörlés

@templatesyard