Hozzávalók:
250 g sűrített paradicsom vagy 1,2 l paradicsomlé
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 szál zeller zöld
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
levestészta
Anyagköltsége: fele annyi, mint egy zacskósleves ára.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, ráteszem a lisztet és világos rántást készítek. Felengedem 2 dl vízzel és csomómentesen elkeverem. Hozzáadom a paradicsomot, felengedem vízzel, beleteszem a zellert, sót és felforralom. Ha forr, beledobom a levestésztát és gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg a tészta kész. Ekkor hozzáadom a cukrot is.
Anyám is pont így csinálja.
VálaszTörlésPersze betűtésztával esika legjobban...
Igen-igen, betűtészta, az az igazi. Ez most dínó-tésztával készült a gyereknek, ez is bevált.
VálaszTörlésLilla: kipróbáltam volna a bort, de a gyereknek főztem. Legközelebb kétféleképp főzöm :D
VálaszTörlésImádom. Sajttal, palacsintával. Imádom!:)
VálaszTörlésJah, integetek a gumimatracról!:DD
én szerintem annyi ideig főztem, hogy nem maradt már benne alkohol. :-)
VálaszTörlésazért a dino-tészta is menő. az én gyerekkoromban még csak betűtészta volt.
és beiratkoztam a webprogramozó képzésre, indul az újabb 2 év iskolapad :-)
Szepyke: Integetek vissza.
VálaszTörlésLilla: Nagyon örülök! Hajrá!
Nahát, szórol szóra így készítem én is! Sokan nem tesznek bele zellert - nem tudják mit veszítenek. Néha egy picike vöröshagymát is belefőzök egészben, mit mondjak, nem rontja el. ;) Zolda
VálaszTörlésSzuper :D
VálaszTörlésÉn is szoktam vöröshagymát, de nem mindig.
Köszönöm a receptet, remélem sikerül, habár a férjem nem szereti így a gyerekeknek főzöm.
VálaszTörlés