Off: szúnyogok

Nem tudok már olyan helyet, ahol gondoskodnának a szervezett szúnyogirtásról.
Az udvarunkon üldögélni szinte lehetetlen, szabadtéri programokon pillanatok alatt szétmarnak a szúnyogok. Kisfiam véresre vakarja a csípéseket, mert valamiért nagyon lassan gyógyuló, fájdalmas, sötétvörös nyomok maradnak a csípések után.
Nem tudunk grillezni, mert nem lehet kint maradni, a vendégeknek serpenyőben fejeztem be a vacsorát.
A kullancsveszély is elég nagy Magyarországon. Ahol én lakom, a legfertőzöttebb területek közé tartozik. Gyereket beoltattam kullancs ellen, de az csak egyfajta betegség ellen nyújt védelmet.
Marad tehát a szúnyog- és kullancsriasztó.
Vagy már az sem?
Szerintetek mi a megoldás?


23 megjegyzés:

  1. Próbáljátok ki a Galaktiv bio szúnyogriasztó spray-t és a Galaktiv bio kullancsriasztó spray-t. Nincs semmilyen mellékhatása és bio. Semmilyen kémiai kotyvalékot ne kenjetek magatokra ha lehet...

    VálaszTörlés
  2. Én a Dunakanyarban lakom. Kint tartózkodni itt is lehetetlen, a 9 hónapos lányom olyan, mint egy vietnámi veterán a sok csípéstől, még szerencse, hogy nem vakarja. Éjszakára mindkét szobában megy szúnyogriasztó, plusz klíma, mert azt utálják.

    VálaszTörlés
  3. én is láttam ma ezta cikket. mivel aludni kell, és mivel engem nagyon szeretnek a szúnyogok, marad az elektromos párologtatós készülék. egy időkapcsolóval dugtam be, így nem felejtem el se bedugni, se kihúzni. este 9kor bekapcsol, és azt hiszem hajnali 3kor ki, mert a szúnyogok nem aktívak reggelig. Így nem mérgezem magunkat egész éjjel, és aludni is tudunk.

    VálaszTörlés
  4. A szoba rendben van, mert azt egy agyoncsapóval is lehet szúnyogmentesíteni. Jazzlanden? Kertmoziban? És a saját udvaromon? A gyertyákat ne is mondjátok, mert a szúnyogok röhögnek rajta.

    VálaszTörlés
  5. én este csak hosszúnadrágban indulok el, és az ujjatlant is rövidujjúra cserélem. extrém esetben, meg ahol nem számít a szagom (nem buli) akkor befújkálom magam riasztóval. a bayer által gyártott sárga piroskupakos vált be eddig legjobban.

    VálaszTörlés
  6. a DM-ben lehet bio kullancs és szúnyogriasztót kapni,amit gyerekekre is fújhatsz.Galaktiv bio a neve.Mi azóta használjuk,hogy Marcira a saját erkélyünkön mászott rá egy kullancs.

    VálaszTörlés
  7. Na erről irtam én is az első bejegyzésben, csak senki sem vette eddig észre...

    VálaszTörlés
  8. Dehogynem, persze hogy észrevettük :D
    Megnézem, és ki fogom próbálni, köszönöm a tanácsot.
    A cikk szerint "A rovarokat a szerekben található dietil-meta-toluamid (DEET) illata készteti menekülésre, amely vegyület azonban az emlősök idegrendszerét mérgezheti..."
    Akkor a bioban is ennek az anyagnak kell lennie nem?

    VálaszTörlés
  9. www.bioszallito.hu , a keresőbe írd be hogy Galaktiv és részletes leírást találsz. Természetesen nincs benne DEET!!!

    VálaszTörlés
  10. Meglepődve olvasom a bejegyzésedet, mert nálunk egyáltalán nincs szúnyog.(ÉNY-Mo.) Hogy ez azért van-e, mert nincs víz a közelben, vagy a rendszeres irtásnak köszönhető-e, nem tudom. Valószínű mindkettő. Sajnálom nagyon, hogy mások kínlódnak ezzel, én is utánanézek, hogy mi segíthetne ebben az esetben.

    VálaszTörlés
  11. Az az igazság,hogy az önkormányzati képviselőknek kellene szólni,hogy rendeljenek el szúnyogírtást! Már ha van rá pénz,akkor megszavazzák!És akkor hetente egyszer jönnek az írtóemberek!(mint nálunk)

    VálaszTörlés
  12. Nálunk is van szúnyog,rengeteg....nem tudok már estefele nyugodtan kimenni. Már világosban támadnak.... De nem csoda, szerintem mi elég közel vagyunk....

    VálaszTörlés
  13. JááááááJ!!! Valaki írja, meg legyen olyan kedves, hogy a Balatonnál van e szúnyog? Nem bírom a szúnyogokat. Ha egy darab lenne a földön, az is 1689-szer csípne meg, és én annyira nem bírom, hogy véresre vakarom a helyét. Gyerekkoromban a nagymamám mindig azt mondta, hogy úgy nézek ki, mintha rühes lennék... Pedig csak a szúnyogok imádják az A-s véremet. A rohadékok. Ki volt az a hülye, aki kitalálta, hogy nem kell őket irtani, meg aki az EU szabvány szerint azt gondolja, hogy csak olyan dolgokkal lehet irtani, amit egyébként ezek a méretes példányok körberöhögnek, azt kitenném este a lámpa alá félmeztelenül, aztán meg pucéran! Ehhh...

    VálaszTörlés
  14. Egyetértek minden szavaddal!
    Miért nem lehet nálad kommentelni?

    VálaszTörlés
  15. Nem lehet??
    Letiltottam volna, ennyire ügyes vagyok?
    Szuper, megnézem! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  16. Megnéztem, szerintem már jó.
    Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  17. Nálunk csak este vannak szúyogok de akkor százával. Ami nálunk bevált, az az a spirál amit meg kell gyújtani (nem a lakásban) Nem tudom a márkáját mert kidobtam a dobozát. Ebból is az aminek a dobozán virágok vannak. Nekünk bevált.

    VálaszTörlés
  18. Á tényleg, régebben mi is használtuk ezt, na majd megint veszek, jó lesz az udvarra.

    VálaszTörlés
  19. Egy evokanal nagyon sima olajba(mondjuk nem szuz olivaolajat) belekeverek ket csepp levendulaolajat. Ezt magunkra kenjuk es nagyon mukodik.
    az olaj jo a bornek, a levendulaolaj ugyis elparolog. Gyerekeimre is hasznalom.
    Mi szeretjuk az illatat is, a szunyogok gyulolik. :)

    VálaszTörlés
  20. Köszi a tippet, ezt feltétlenül kipróbáljuk!

    VálaszTörlés

@templatesyard