A változatosság kedvéért most nem magyarosan főztem.
Hozzávalók:
250 g barna csiperke (vagy más gomba)
1 szál sárgarépa
fél szál petrezselyemgyökér
10 cm-es szárzeller szár (vagy szeletke zeller)
1 szál újhagyma (vagy póré vagy fél vöröshagyma)
2 karika kápia paprika (zöldpaprika is lehet)
1 szelet paradicsom
20 g vaj
2 szál petrezselyemzöld
10 szem szemesbors
2-3 levélke lestyánzöld (vagy késhegynyi szárított)
levestészta
só
Elkészítés:
A gombát felszeletelem.
A répát, gyökeret, zellert karikára vágom,...
...a paprikával, vajjal együtt a fazékba teszem, és 2-3 percig dinsztelem.
Hozzáadom a gombát is, és azzal együtt még pár percig forgatom a vajon.
Jöhet bele az újhagyma, paradicsom, zöldségzöld, lestyán.
Vízzel felengedem, hozzáadom a borsot, sót, és kb. 20 percig főzöm. Ekkor beleteszem a levestésztát is - én csigatésztát szoktam - és addig főzöm, míg a tészta megpuhul.
Nyami... :)
VálaszTörlésImádom a gombát!
Nagyon gusza, isteni lehetett! :)
Guszta!Nagyon szeretem a gombát:vargányát,csiperkét,laskát...
VálaszTörlésTegnap nálunk is csirke-gombapörkölt volt.
Én is szeretem. És krémlevesnek is szeretem, meg rántva is, meg tésztához. Szóval szeretem. És levesnek is!:DD
VálaszTörlés