Gombaleves




A változatosság kedvéért most nem magyarosan főztem.

Hozzávalók:

250 g barna csiperke (vagy más gomba)
1 szál sárgarépa
fél szál petrezselyemgyökér
10 cm-es szárzeller szár (vagy szeletke zeller)
1 szál újhagyma (vagy póré vagy fél vöröshagyma)
2 karika kápia paprika (zöldpaprika is lehet)
1 szelet paradicsom
20 g vaj
2 szál petrezselyemzöld
10 szem szemesbors
2-3 levélke lestyánzöld (vagy késhegynyi szárított)
levestészta


Elkészítés:

A gombát felszeletelem.



A répát, gyökeret, zellert karikára vágom,...



...a paprikával, vajjal együtt a fazékba teszem, és 2-3 percig dinsztelem.



Hozzáadom a gombát is, és azzal együtt még pár percig forgatom a vajon.



Jöhet bele az újhagyma, paradicsom, zöldségzöld, lestyán.



Vízzel felengedem, hozzáadom a borsot, sót, és kb. 20 percig főzöm. Ekkor beleteszem a levestésztát is - én csigatésztát szoktam - és addig főzöm, míg a tészta megpuhul.

3 megjegyzés:

  1. Nyami... :)
    Imádom a gombát!
    Nagyon gusza, isteni lehetett! :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta!Nagyon szeretem a gombát:vargányát,csiperkét,laskát...
    Tegnap nálunk is csirke-gombapörkölt volt.

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem. És krémlevesnek is szeretem, meg rántva is, meg tésztához. Szóval szeretem. És levesnek is!:DD

    VálaszTörlés

@templatesyard