Paradicsomos káposzta húsgombóccal



6 adag

Az alaphoz:
500 g fejeskáposzta
100 g füstölt szalonna
2 dl sűrített paradicsomlé
1 közepes vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 csapott kávéskanál őrölt kömény
3 evőkanál liszt
1 púpos evőkanál zsír

bors
csipet cukor

A gombócokhoz:
500 g darált hús
1 tojás
60 g rizs
1 teáskanál pirospaprika
3 kávéskanál só
3 csipet bors

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
A zsírban a szalonnát és a hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sót, cukrot, és 2-3 percig dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával. A paradicsomot elkeverjük vízzel, és a káposztára öntjük. Lepje el a víz. Hozzáadjuk a borsot, köményt, és fedő alatt kb. félóráig főzzük.
Közben a rizst 5 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük, kicsit kihűtjük.
A húshoz adjuk a tojást, sót, borsot, paprikát, elkeverjük. Végül összevegyítjük a rizzsel.
12 gombócot formázunk, és a káposzta tetejére rakosgatjuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük 15 percig.
A lisztet csomómentesre keverjük vízzel, és a káposztába keverjük óvatosan. További 5 percig főzzük még.
Aki szereti, még kevés ecetet is adhat hozzá, bár a paradicsomtól már kellemesen savanykás.

1 adag 366 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 18 g        26 g  25 g
 44 %        28 %  28 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard