Bocipitét sütöttem. Sajnos, csak a képet láthatjátok, mert ez az én saját kitalációm alapján született, a tészta is, a töltelék is. Azt elárulom, hogy egy sós pitéről van szó, és nyilván a bocihoz is köze van. Nagyon kiváló vacsoraétel, vasárnapi reggeli lehet, finom második fogás, de előételnek is elképzelhető. Langyosan rendkívül finom, de hidegen is kitűnő.
10 cm átmérőjű piték ezek, gyorsan elkészíthetők. Nekem 6 ilyen formám van, ha hárman eszünk, épp elég. Ha vendég van, duplázni kell.
A receptet még senkivel sem osztottam meg, bár aki evett ilyet, az látta, ízlelte mi van benne de csak kb.! Ez az én saját, titkos receptem, aki bocipitét akar enni, csak nálam tud.
Elárulom, hogy van egy baripite változata is, az még talán ennél is finomabb :D
Ti mivel töltenétek meg?
UPDATE:
Nem árulom el a titkot, és nem is várom, hogy könyörögjetek. Kérlek, ne könyörögjetek :D
De olyan szépek ezek a minipiték, hogy feltettem a fotót. Na meg jelezni akartam, hogy mindenkinek van, amit ő talált ki, s csak ő tud. Hasonlót lehet csinálni, de olyat nem.
Egy ilyen kispitébe nagyon sok mindent lehet tölteni, és nézzétek, milyen guszta! Képzeljétek el, mikor mindenkinek a tányérján van egy, elég nagy ahhoz, hogy eggyel, max. kettővel jól lehessen lakni, lehet édes, sós, tegyetek bele, amit csak szeretnétek, a variációk száma végtelen! Szerintem, mindenkinek lenne rengeteg ötlete, mi legyen a töltelék.
Az én saját titkos receptem - Bocipite
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Na, most sikerült jól felizgatnod! Gyönyörü, de akkor ezek szerint a receptet most sem tudhatja meg senki??? :(
VálaszTörlésCsak nem túró van benn,nagyon guszta!
VálaszTörlésMikor árulod el a titkod?:))
VálaszTörlésHa nekem le kéne koppintanom, alighanem fűszeres, darálthúsos töltelékben gondolkodnék, bár a túrós/sajtos megoldás is finom lehet.
VálaszTörlésMost azt várod hogy mindenki könyörögjön a receptért? Nem fair, nem gondolod? Maresz
VálaszTörlésMaresz: dehogyis. Miért tenném? Az Update-ben találod a választ.
VálaszTörlésNagyon szép,és azon gondolkodom,hgy elkészítem túróval,vagy házi krémsajttal.Ez tuti gőzölgött még,mikor fényképezted....
VálaszTörlésMás.Nem találtam a bolhán semmit:-( Kerestem ilyen nagybb kosárkafrmát,de semmi.
Majd találsz egyszer, ne búsulj. Mindig az agyamban van, mit keresek, és egyszercsak rátalálok - van, hogy hónapokkal később. Én ma 3 fotelt vettem, meg 100-200 forintos apróságokat. Pl. találtam üvegtetőt a múltheti csodaserpenyőmre, ennek most nagyon örülök :DDD
VálaszTörlésMelyik bolhán voltál?
Szabad tudni hogy hová jársz bolhapiacra? Úgy tűnik, elég gyakran találsz kincseket :) Üdv, Laura
TörlésCsorgó nyállal kattintottam a képre...és most itt maradtam kétségek között:) A töltelékre még van ötletem, de az alaptésztát sem árulod el??? Légyszi, légyszi, légyszi...ez még nem könyörgés...de már majdnem:DDDD
VálaszTörlésA tészta omlós tészta, liszt, vaj és tejföl keveréke.
VálaszTörlésén is darálthússal tölteném plusz fetával:-) ideje lesz elökotorászni a hasonló kis formáimat:-)
VálaszTörlésMindenképp édes változatban készíteném és vagy valami túró-orda krémet tennék bele, vagy gyümölcsöt, vagy diós tölteléket valamilyen savanykás ízzel "szédítve". :) Egyébként nézzél be hozzám, mert az utóbbi bejegyzésemben apropóztam rád. :)
VálaszTörlésPS: Újabban így írom alá, hogy megkülönböztethessetek a másik Aliztól, aki régebbi gasztroblogger, mint én. :)
KAPD BE! :P
VálaszTörlésNévtelen: Elkéstél! Már megettük.
VálaszTörlésEzt a titkolózást elég gyerekes dolognak tartom. Ráadásul dicsekedni itt a képpel! Mi lenne, ha mindenki titkolná a saját maga által kitalált receptet, akkor a világon egyetlen egy szakácskönyv sem jelent volna meg.
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésEbben a blogban több, mint 500 receptet tettem közzé.