Ez a mellévaló nagyfiam és nagylányom egyik kedvence. Minap szemrehányást is kaptam miatta, miért nincs fenn a blogon, mert keresték, hogy elkészítsék. Most pótolom a hiányosságot.
Paradicsomsaláta
Hozzávalók:
1/2 kg paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
1 teáskanál mustár
1 evőkanál olivaolaj
1 kávéskanál 10% ecet
só
csipet őrölt fehérbors
csipet őrölt bazsalikom (elhagyható)
2 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A paradicsomot félcenti vastag negyedszeletekre, a hagymát pedig vékony negyedszeletekre vágom.
Rétegesen egy tálkába teszem, minden réteget megsózok.
Elkészítem az öntetet egy kistálkában. Beleteszem a mustárt, ecetet és olajat, hozzáadom a bazsalikomot és a borsot is, simára keverem. A melegvizes csapból két evőkanálnyi forró vizet teszek hozzá, ezt is belekeverem.
Ráöntöm a paradicsomra. Óvatosan átforgatom, hogy mindenhová jusson. Egy órát állni hagyom.
Na eppen erre a receptre volt szuksegem! :))Mar unalmas a paradicsom egymagaban, viszont mas zoldseget nem nagyon szeretek. Koszi, ez slager lesz nalam, el is mentettem.
VálaszTörlésFigyu Éva, honlapod vírusos, folyton kiakasztja a böngészőt és a gépet is, egyre újabb és újabb ablakot akar nyitni. Már kétszer jártam így. Le kéne venned azt a widgetet, ami mutatja, ki van jelen, mert rettenetesen gyanúsan viselkedik.
VálaszTörlésMa is kiakadt a gépem, hogy nálad kommenteltem. Másfelé ezt még nem tapasztaltam, csak akkor, ha rákattintok a blogodra.
A mustáros változatot még nem ismertem. Ugyanezt szoktam,csak anélkül, most majd kipróbálom.
VálaszTörlésTetszik!