2009. augusztus 6., csütörtök

Főtt kukorica

3 megjegyzésSzezonja van ennek a finomságnak, melyet alufóliába tekerve megsüthetünk, grillezhetjük vagy akár főzhetjük. Van normál és édesebb fajta. Az édesebbnek halványabb sárga színe van, ezt csak 10 percig főzöm, hogy a cukor ne alakulhasson át keményítővé, jó édes maradjon. A normál fajta főzővizébe teszek egy teáskanál cukrot, ettől finomabb lesz. Válasszunk egészséges, nem öreg csöveket.

Lehúzom a csuhéleveleket, eltávolítom a kukoricabajuszt. Egy fazekat kibélelek a belső, zsenge levelekkel, rárakosgatom a kukoricacsöveket, betakarom levelekkel. Nehezéket teszek rá, egy a fazéknál kisebb nehéz fémfedőt, hogy a víz majd ellepje, ne jöjjenek fel. Forró vizet öntök rá, lefedem, és felforrástól számítva 10-15 percig főzöm. A vízbe nem teszek sót, mert a szemek megkeményednének. Ha megfőtt, a nehezéket eltávolítom.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Főtt kukorica"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 6. 12:52

Pont így csinálom, kivéve a nehezéket, mert ha feljönnek, utána én a vízben hagyom, tehát mindenképpen átfő.
És imádom. Szoktam sütni is, úgy is kiváló!

Maimoni írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 6. 14:46

Én eddig azért nem főztem soha kukoricát, mert emlékeztem rá, hogy a nagymamám valami 4-5 órán keresztül szokta főzni, alig bírtam kivárni... És nekem, úgy gondoltam, ennyi időm nincs. Aztán nemrég a sógornőm csodálkozott rá erre az állításomra: 4-5 óra???? Tíz perc!!
ALig hittem el, de bebizonyította.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 6. 15:46

Maimoni ez azért van, mert régen csak ún. tejeskukoricát tudott főzni a nagymamád. Azaz a takarmánykukorica érésének egy nagyon rövid korszakában, amikor még fiatalok a szemek. Abból főzték, és azt sokáig kellett. Gyerekkoromban még én is ettem ilyet. Akkoriban még nem volt csemegekukorica.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com