Serpenyőben sült csirkecomb





Akár alsó, akár felső combot süthetünk így.
A sütéshez kell egy nehéz, magasoldalú serpenyő, jól záródó fedővel. Ha ilyenünk nincs, akkor tegyünk alá vastag vaslapot, és igyekezzünk jól záródó fedőt használni, amin nincs lyuk. A hús ugyanis kis lángon, sül-párolódik, saját levében, víz hozzáadása nélkül. A jól záró fedő miatt, mire a húslé elpárolog, a combok megpuhulnak, a visszamaradt zsiradékban pedig még pirulnak is.
A csirkecombok bőre alá sót szórok, és olyan fűszerrel szórom meg, amihez épp kedvem van. Ez pl. rozmaringgal készült. A serpenyőbe rakosgatom őket, meglocsolom 4-5 evőkanál olajjal vagy zsírral. Felforrósítom, egy percig minden oldalán megkapatom. A lángot takarékra veszem, a serpenyőt lefedem, a combokat készre párolom-sütöm kb. 45 perc alatt. Félidőben egyszer megfordítom a combokat.
Ennek most krumplipüré volt a kísérője.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandozó! Szeretem a csirkét. Rozmaringgal még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  2. Na, akkor megpróbálom így is..Eddig mindig egy kevés vízzel szoktam párolni. A rozmaring az egyik legfinomabb fűszer, szeretem!!

    VálaszTörlés
  3. Annyira guszta! :)

    Én is szoktam igy sütni, sőt legtöbbször igy, mert ugye ketten vagyonk. És nem érdemes sokszor olyan kis mennyiségért begyújtanom a sütőt.
    Nagyon szaftos, izletes igy a husi.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nagyon, nagyon, nagyon jó ez az oldal, sőt a legjobb, amit eddig olvastam - pedig nagyon sok főzős oldalt megnéztem már -, tisztelet a többi létrehozójának is természetesen.
    De itt tényleg olyan receptek vannak, mit egy valóságos "háziiszony" (csak így hívom magam kedvesen:):) is meg tud csinálni. Magyar boltokra, magyar szabadidőre készült! Pompás!!! Oscart ide!!! Köszi! Erzsi Dunaújvárosból

    VálaszTörlés
  5. Erzsi, nagyon megtisztelő, amit írsz! Valóban erre törekszem.

    VálaszTörlés
  6. Na,ha ezt én korabban tudom...ahogy elkedztem csinalni mas recept alapján,utana akadok erre a jóra😇Nalam meg "lepje el a combokat a víz"-nél tartok!Inkabb le is öntök belőle,Neked hiszek😇

    VálaszTörlés

@templatesyard