2009. június 28., vasárnap

Vargányaleves

0 megjegyzés

Mifelénk sokszor lehet kapni a piacon vargánya gombát. 10-20 dkg levesbe, raguba nem is megfizethetetlen. A gomba hajlamos a kukacosodásra, ezért csak fiatal gombát vegyünk, és nézzük is meg alaposan.
A vargánya intenzív ízű, ezért finoman bánjunk vele.

Vargányaleves



Hozzávalók:
20 dkg fiatal vargánya
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g vaj
2 közepes krumpli
2 dl tejszín vagy tejföl
1 negyed paradicsom
csipet majoranna
1/2 kardamom mag
csipet bazsalikom
bors


Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát felszeletelem és a vajon megdinsztelem. Felöntöm 3 dl vízzel. Beleteszem a darabokra vágott krumplit. Közben a gombát megtisztítom a földes részektől, megmosom. A szivacsos belső részt lehúzom a kalapról, ezt hozzáteszem a leveshez. Beleteszem a fűszereket is. Addig főzöm, míg a krumpli teljesen megpuhul.
A gomba többi részét felszeletelem. A levest botmixerrel összeturmixolom krémesre, hozzáadom a tejfölt is. A szeletelt gombát kevés vízben 2-3 percig párolom (nem kell tovább!) egy másik lábasban, majd az összeturmixolt leveshez adom. A sűrűséget tejjel állítom be, egyet rottyantok rajta.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Vargányaleves"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com