2009. június 27., szombat

A "tökéletes hamburger" projekt

6 megjegyzés



Tegnap Limaránál megláttam a hamburgerzsömle receptjét, nem is gondolkoztam sokat, már raktam is mindent a kenyérsütőgépbe, és vacsorára kész is volt. A húspogácsarecept már régóta talonban volt, hogy egyszer majd kipróbálom, illetve volt egy hamburgerszósz recept is a várólistán. Amíg keltek a zsömlék gyorsan elkészítettem a szószt, és összeállítottam a húspogácsákat. A pogácsákat betettem a fagyasztóba, és akkor vettem ki, amikor a zsömlék elkezdtek sülni, és amíg megsültek pont készen is lettek azok is. A hamburger átment a teszten, gyönyörű szép lett, s ami fő, nagyon finom, a fiúknak is ízlett. Mostantól mindig ezt a változatot fogom sütni.
A képen pedig azt láthatjátok, amint a gonosz gasztroblogger anya kiveszi a gyermeke szájából a hamburgert, hogy lefotózhassa:))) (De ez már a második volt neki, így nem halt éhen.)

A hamburgerzsemle
A hamburgerszósz
A hamburger húspogácsa

A hamburger összeállítása:
A húspogácsákat megsütjük és rögtön forrón ráborítunk egy vastag sajtszeletet, hogy az megolvadjon. A zsemléket mikróban egy kissé átlangyosítjuk (10-15 másodperc, nem több!), vagy ha frissen sültek, akkor még langyosak. Kettévágjuk, egy szelet salátát teszünk az alsó felére, erre jön a sajtos húspogácsa, meglocsoljuk a szósszal, ráborítjuk a tetejét, azonnal tálaljuk. Aki szereti, plusz hagymát vagy bármi mást is pakolhat bele.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "A "tökéletes hamburger" projekt"

Kiddy írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 22:02

Szia!

Köszi, hogy benéztél, és köszönöm a tanácsot is. Első gyerek volt, és tényleg nem lett tökéletes, legközelebb követni foglak. =)

Kiddy

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 22:23

Nagyon érdekes a blogod, máskor is be fogok nézni, ha nem bánod.

csongi írta... [Válasz erre...]
2009. június 28. 10:47

Nagyon guszta! Tegnap nálunk is sk. hamburger volt a vacsi:) Hamburgerszószt még nem készítettem, a Tiéd olyan, mint a bigmac szósz? Azt nagyon szeretem.

Moa írta... [Válasz erre...]
2010. március 19. 0:35

Esetleg a mikrozas helyett ajanlhatom a zsemlek vagott reszenek piritasat. (Gyorsettermekben is ezt teszik)
Persze nekunk itthon van meg az a regi hagyomanyos kenyerpirito amit csak ra kellett csapni a tuzhelyre.
Elektromos kenyerpiritoba azert mar nem ajanlom beletuszkolni a zsemleket.:)
Nagyon guszta a hamburger ki fogom probalni.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 19. 7:48

Igen, a pirítás az jobb. Teflonserpenyőben is meg lehet csinálni.

Lili Anna írta... [Válasz erre...]
2013. június 8. 8:51

Szia! Tök jó a recept. Csatlakozva Moához, én is pirítom a zsemlét, egyszerűen egy tefonos seroenyőben, kettévágva. A plussz hagymát is pirítva használom (borssal, kis sóval, csepp balzsamecettel), illetve extra feltétnek hambinként egy szelet sült bacont is teszek bele.Érdemes kiprobálni.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com